Demokrate: DPS tjera zaposlene u Opštini Budva da glasaju za Đukanovića

"Zaposleni članovi DPS-a u opštinskim sekretarijatima iz prethodnog perioda obilaze zaposlene u Opštini i vrše pritisak na njih da se jave bivšem potpredsjedniku Opštine Budva, Milanu Vučiniću, radi dobijanja instrukcija za glasanje za kandidata DPS-a", tvrde Demokrate
74 pregleda 9 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 13.04.2018. 13:12h

Demokratska Crna Gora optužila je DPS da vrši pritisak na zaposlene u Opštini Budva da na predsjedničkim izborima, zakazanim za 15. april, glasaju kandidata DPS-a Mila Đukanovića.

Tvrde da imaju i svjedoke koji su svakodnevno izloženi pritiscima i sugestijama.

"Zaposleni članovi DPS-a u opštinskim sekretarijatima iz prethodnog perioda obilaze zaposlene u Opštini i vrše pritisak na njih da se jave bivšem potpredsjedniku Opštine Budva, Milanu Vučiniću, bliskom rođaku Svetozara Marovića, radi dobijanja instrukcija za glasanje za kandidata DPS-a. Takođe, po našim saznanjima predsjednik MZ Lastva, Zoran Vukadinović, nudi novac i flomastere zaposlenima u DOO Komunalno, koji žive u naselju Palestina, kako bi, takođe, glasali za DPS kandidata", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate traže od predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića, da preduzme mjere iz svojih nadležnosti i "ovakve pojave sasječe u korijenu".

"Imajući u vidu da niko od predstavnika nove vlasti, oličene kroz sekretare i direktore, nije vršio nikakve pritiske na zaposlene niti je, kao što je bio običaj u prethodnom periodu, pravio spiskove sigurnih i onih sa opcijom "razgovor", sa punim pravom tražimo da to važi za sve zaposlene", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: