Pribilović: Leposavić još jednom pokazao da je nedostojan funkcije

Poslanica DPS-a kazala je da ne čudi to što je ministar pribjegao izradi akta kojim će građanima poručiti da dokazani prekršaji i krivična djela mogu biti oprošteni - samo ako ste politički i ideološki podobni

6851 pregleda 25 reakcija 28 komentar(a)
Pribilović, Foto: Boris Pejović
Pribilović, Foto: Boris Pejović

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Suzana Pribilović kazala je da se od ministra Vladimira Leposavića, "čiji su dani na funkciji odbrojani", ništa drugo i nije moglo očekivati nego da razmišlja kako da nastavi sa urušavanjem i pravnog sistema i ugleda Crne Gore.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava podnio je Skupštini inicijativu za donošenje Zakona o amnestiji učesnika javnih okupljanja.

"Valjda silno ohrabren time što se 'lijep' glas o njemu, kao negatoru genocida u Srebrenici, čuo i u Savjetu bezbjednosti UN, ove sedmice osmislio je tzv. Zakon o amnestiji učesnika javnih okupljanja. U tome možda i ne bi bilo ničega spornog, da amnestija nije predviđena za one koji su u periodu od kraja 2019. do maja 2020. nasrtali na policiju, besprizorno širili epidemiju vođeni svojim političkim interesima i svjesno kršili mjere uvedene zbog suzbijanja pandemije koronavirusa", saopštila je Pribilović.

Kazala je da ih u DPS-u, znajući Leposavića "i njegov 'ekspertski' doživljaj pravne nauke", ne čudi to što je pribjegao izradi akta kojim će građanima poručiti da dokazani prekršaji i krivična djela mogu biti oprošteni - samo ako ste politički i ideološki podobni.

"Ukoliko pojedine partije iz vladajuće većine u njegovim stavovima o Srebrenici nijesu našle dovoljno jak razlog da ga smijene - ovaj novi pokušaj urušavanja pravnog sistema valjda će ih napokon primorati da i sami dignu ruku protiv čovjeka koji je od samog početka jasno pokazao da je nedostojan funkcije na kojoj se, sticajem čudnih okolnosti, nalazi", zaključila je poslanica DPS-a.

Bonus video: