DPS: Imenovanje Vukšića za direktora ANB-a još jedno od brojnih kršenja zakona

Svima je jasno da je svaki dan ovakve vlasti, korak ka potpunom urušavanju institucija, totalnoj degradaciji državnog aparata i veoma upitnoj perspektivi Crne Gore", navodi se u saopštenju DPS-a

11787 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Odluka imenovanja Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost koja je donijeta bez prethodno datog mišljenja Skupštine, još jedno je od brojnih kršenja zakona od strane najvišeg organa izvršne vlasti, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Oni su kazali da su ucjene, prijetnje, i nadgornjavanje između Vlade i dijela parlamentarne većine izazvale kolaps sistema i države, a da crnogorska javnost već šest mjeseci svjedoči "ravnoteži nemoći Vlade i DF".

"Ucjena se ispostavlja kao glavni element pritiska, što priznaje i sam premijer, a mržnja prema DPS kao jedini preostali zajednički imenitelj. Posljedica ovakve vlasti je opšta nestabilnost u državi, dok su građani postali pravi taoci nesposobne Vlade i pohlepne vladajuće većine. Svima je jasno da je svaki dan ovakve vlasti, korak ka potpunom urušavanju institucija, totalnoj degradaciji državnog aparata i veoma upitnoj perspektivi Crne Gore", navodi se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: