Radovanić: Đukanović opstruira kohabitaciju, on i njegov Kabinet se ponašaju kao tužibabe

"Na svaki način pokušava da destabilizuje državu i njen aparat, vjerovatno želeći da sa njim propadne i država, što mu sigurno, neće poći za rukom", kazao je on

8813 pregleda 418 reakcija 21 komentar(a)
Radovanić, Foto: Savo Prelević
Radovanić, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović opstruira kohabitaciju, a crnogorska diplomatija trpi posljedice, saopštio je danas generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

"Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na svakom koraku opstruira kohabitaciju, a to najbolje dolazi do izražaja u oblastima koje se preklapaju sa Vladom i Skupštinom, kao što su imenovanja u ministarstvu odbrane, imenovanju i opozivu ambasadora, kao i u tome što je mnoge važne zakone vraćao drugi put na glasanje, čime svjesno opstruira funkcionisanje državnog aparata", istakao je Radovanić.

On je reagovao na saopštenje savjetnice za spoljnu politiku predsjednika Crne Gore Tamare Brajović.

Radovanić navodi da su Kabinet predsjednika Crne Gore i Brajović, prilikom obavještavanja međunarodne javnosti i država o ambasadorima koji još uvijek nijesu u formalno-pravnoj proceduri, stvorili ogromnu zabunu i nezapamćenu bruku za državu u međunarodnim okvirima.

"Đukanović i njegov kabinet se ponašaju kao tužibabe na međunarodnim adresama, iznoseći pred inostranom javnošću pitanja koja su isključivo unutrašnja, što je nezapamćena praksa u djelovanju bilo kog predsjednika čime svjesno ruši ugled Crne Gore pred međunarodnim partnerima", ističe on.

Radovanić zaključuje da Đukanović iz udobnosti svoje tridesetogodišnje fotelje ne radi ništa da država profunkcioniše, već sasvim suprotno.

"Na svaki način pokušava da destabilizuje državu i njen aparat, vjerovatno želeći da sa njim propadne i država, što mu sigurno, neće poći za rukom", kazao je on.

Bonus video: