DPS: Vlada od početka razbijala kvalitetnu i stručnu diplomatsku mrežu

“Priča o visokim diplomatskim predstavnicima države, kao i sve ostalo, nažalost za njih su samo dio političke trgovine i ucjena, zasnovanim na takmičenju ko će uhljebiti više partijskih kadrova i članova porodica i obezbijediti im život u inostranstvu o trošku građana”

3868 pregleda 9 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Nova Vlada je tendenciozno i revanšistički od početka razbijala kvalitetnu i stručnu diplomatsku mrežu Crne Gore, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te stranke su kazali da je kršenje Ustava već postalo uobičajen obrazac funkcionisanja Vlade.

“Pa nas tako uopšte ne čudi ni njihova skandalozna namjera da, mimo saglasnosti predsjednika države, diplomatsko-konzularna predstavništva od država traže agreman za ambasadore”, navodi se u saopštenju.

Kako su rekli iz DPS-a, to samo govori koliko je aktuelna Vlada, na čelu sa “odumirućim” MVP, spremna da našteti međunarodnom ugledu Crne Gore, ali i kakvi su njihovi kapaciteti za kohabitaciju.

“Koliko poštuju samu državu i njene građane, već su dovoljno rekli i predlažući pojedina lica za ambasadore i članove diplomatskih misija. Nedavno smo imali prilike da vidimo kakve kvalifikacije preporučuju neku osobu da bude izaslanik ministra”, kaže se u saopštenju.

Ta informacija, kako su kazali iz DPS-a, bila je prilično poražavajuća za crnogorsku diplomatiju i ugled nadležnog ministarstva.

“Jasno je da je nova vlast tendenciozno i revanšistički, od samog početka, razbijala kvalitetnu i stručnu diplomatsku mrežu Crne Gore”, rekli su iz te partije.

Kako su naveli iz DPS-a, najnovijim postupkom otvoreno su krenuli u potpuno srozavanje ugleda države u pojedinim partnerskim zemljama.

Prema njihovim riječima, i ambasadorska mjesta su postala stranački plijen kojim konstituenti vlasti pokušavaju da “namire svoje nezajažljive apetite za funkcijama”.

“Priča o visokim diplomatskim predstavnicima države, kao i sve ostalo, nažalost za njih su samo dio političke trgovine i ucjena, zasnovanim na takmičenju ko će uhljebiti više partijskih kadrova i članova porodica i obezbijediti im život u inostranstvu o trošku građana”, rekli su iz DPS-a.

Bonus video: