Lekić žestoko o Krivokapiću: Molim da ovaj klovn, pajac politički više nema podršku ove većine

"Prelazimo preko skandala od izjava, kaže da ga jedino zanima amanet od mitropolita, nema Ustava, nema političke kulture, državne kulture..."

132854 pregleda 1708 reakcija 193 komentar(a)
Lekić, Foto: Savo Prelević
Lekić, Foto: Savo Prelević

Lider Demosa Miodrag Lekić je oštro reagovao na nastup premijera Zdravka Krivokapića koji je nazvao "kafansko-prostačkim" nakon što je ovaj rekao da je u Skupštini prisutan nemoral i političko licemjerje.

"Crna Gora je umorna od autoritarnih vođa koje su naređivale i kada bi se neki ministar eliminisao, tu ne bi bila samo ostavka, slale bi se mafijaške poruke. Ovo je prevršilo svaku mjeru, ovo je udarac prije svega Vladi - da je vođena od ovakvog profila potpuno nedostojnog za vođenje državnih poslova. I ako sam do sada taktizirao i diplomatisao, loše se osjećamo da podržavamo čovjeka koji je nedorastao i koji je plasirao takav prostakluk koji mu ja savjetujem da plasira u društvu svome. Ovo mu nije društvo, ovo je sticaj okolnosti", naveo je Lekić.

Naveo je da kritikuje Milana Kneževića zbog predloga za premijera.

"Prelazimo preko skandala od izjava, kaže da ga jedino zanima amanet od mitropolita, nema Ustava, nema političke kulture, državne kulture... Ništa nije usmjereno protiv Vlade, ja molim da ovaj klovn, pajac politički, nema više podršku ove većine. Moju izvjesno nema", poručio je Lekić.

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i poslanik u Skupštini Crne Gore Vladimir Joković kazao je da nikad nije ni u kakvom nemoralu učestvovao i da oni koji to kažu moraju da kažu koji su to nemorali.

"SNP će imati strpljenja dok to bude imalo smisla i razuma, dokle to ne bude ispod dostojanstva onoga što ja, poslanici i partija zaslužujemo", poručio je Joković.

Pozdravio je Krivokapića, koji je prije početka njegovog izlaganja napustio salu i poručio mu da je šampion.

"Sad mi je miliji pet puta nego prije početka ove sjednice zato što je uspio čak i mene da iznervira i svaka mu čast. Meni niko nikad neće upućivati ovako paušalne ocjene da ovdje u skupštini vlada nemoral. Ako vlada nemoral mora reći kome, od koga i etiketirati one koji to rade. Mi u tome ne učestvujemo, časni smo ljudi i ne bi se za čast mijenjali ni sa jednima koji pričaju o moralu", zaključio je Joković.

Bonus video: