Đukanović na Samitu zemalja učesnica SEECP, sastaće se i sa Erdoganom

Iz kabineta Đukanovića kazali su da se ovogodišnjim Samitom, kojim predsjedava Turska, obilježava 25. godišnjica osnivanja SEECP-a

4618 pregleda 9 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas će u Antaliji, na poziv turskog kolege Redžepa Tajipa Erdogana, učestvovati na Samitu predsjednika država i vlada zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Iz kabineta Đukanovića kazali su da se ovogodišnjim Samitom, kojim predsjedava Turska, obilježava 25. godišnjica osnivanja SEECP-a.

SEECP je, kako se navodi, inicijativa čiji je primarni cilj jačanje dobrosusjedskih odnosa i pronalaženje rješenja za zajedničke izazove sa kojima se suočava region jačanjem principa regionalnog vlasništva i inkluzivnosti, i saradnjom u Jugoistočnoj Evropi.

Dodaje se da će Đukanović, drugog dana boravka u Turskoj, prisustvovati inauguralnoj sesiji Antalijskog diplomatskog foruma, koji se održava pod pokroviteljstvom turskog predsjednika.

„Forum će okupiti državne zvaničnike, predstavnike međunarodnih organizacija, lidere iz političkog i društvenog života, vodeće članove akademskih zajednica, predstavnike medija i privatnog sektora“, navodi se u saopštenju.

Đukanović će, kako se dodaje, u Antaliji imati i odvojeni bilateralni susret sa Erdoganom.

Bonus video: