"Moramo se navikavati na demokratiju"

Konatar: Ne očekujem da će DF pokrenuti pitanje povjerenja, ako to želi mora tražiti partnere na drugoj strani

On je rekao da Vlada postoji sve dok ima većinu u Skupštini, a da ako neko misli da ne treba da postoji neka podnese predlog za izglasavanje povjerenja

54251 pregleda 195 reakcija 195 komentar(a)
Konatar, Foto: Luka Zeković
Konatar, Foto: Luka Zeković

Vlada postoji dok dok god joj se ne izglasa nepovjerenje u Skupštini, kazao je poslanik koalicije "Crno na bijelo" Miloš Konatar i dodao da ne očekuje da će to pitanje pokrenuti Demokratski front.

On je novinarima večeras u Skupštini rekao da je dobro što je usvojen budžet i u sklopu toga važni amandmani koji će olakšati život građanima.

"Važno je što smo usvojili Deklaraciju o Srebrenicu i broj poslanika koji je glasao je čak i veći nego što je to bilo prvobitno. Mislim da smo ipak malo riješili pitanja koja su opterećivala većinu", naveo je Konatar.

On je rekao da Vlada postoji i funkcioniše sve dok ima većinu u Skupštini, a da ako neko misli da ne treba da postoji, neka pokrene pitanje povjerenja Vladi.

"Ne očekujem da će pitanje povjerenja pokrenuti Demokratski front, a ako to neko želi mora tražiti partnere na drugoj strani. Moramo se navikavati na demokratiju i da glasamo za predloge, da se izjašnjavamo na osnovu toga a ne kako će neko o tome glasati. Ne vidim da je situacija danas kritičnija nego što je bila", rekao je Konatar.

Povezani članci

17. Jun 2021.

Leposavić razriješen

Preporučujemo za Vas