Leposavić razriješen

Glasalo je 80 poslanika - 43 za, 27 protiv i 10 uzdržanih

101784 pregleda 2981 reakcija 513 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ministar ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić je smijenjen.

Glasalo je 80 poslanika - 43 za, 27 protiv i 10 uzdržanih.

Razresenje leposavica
foto: Printscreen YouTube

Za smjenu Leposavića glasali su poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije i albanskih partija, kao i poslanici koalicije Crno na bijelo.

Protiv su bili poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene, Radničke partije, Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore.

Poslanici koalicije "Mir je naša nacija" bili su uzdržani.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović najavio je bojkot rada Skupštine zbog ove odluke.

"Desila se velika prevara glasača od 30. avgusta. Napravljena je neprincipijelna koalicija DPS-a i djelova Vlade Crne Gore i zbog toga pozivam ovog momenta sve koji su dobili glasove 30. avgusta građana Crne Gore da se oslobodino DPS-a i sa njiima ne gradimo Crnu Goru da se u najkraćem roku skupimo i donesemo odluku šta ćemo dalje jer smo svi i dalje živi i zdravi i svi smo dobili glasove građana Crne Gore koji nisu očekivali da će DPS smjenjivati naše ministre. Do tada dok se ne govorimo o tome nećemo ulaziti više u plenum. Ako imate bilo ko ovdje novu većinu samo izvolite sa njima. Ko oće sa Frontom može sa nama da se dogovori o svemu. Ovo isto važi i za parlament i za rukovodstvo parlamenta u slučaju da se oglušite o ovo što vam govorimo. Sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor. Pozdravljamo vas i neka vam je srećan DPS", rekao je Radunović.

Prethodno je Skupština je razriješila Aleksu Ivanovića sa funkcije predsjednika Državne izborne komisije, imenovala Edina Koljenovića i Andrijanu Nikolić za članove Agencije za elektronske medije.

Bonus video: