"neophodno resetovati odnose na stanje nakon 31. avgusta"

Mandić: Tražimo novi koalicioni dogovor, novog premijera ili izbore

"Glasanje za Rezoluciju o Srebrenici, koju nije izglasao ni parlament BiH, ide na štetu srpskog naroda i Republike Srpske. Poslanici Demokratskog fronta su napustili parlament i sada pored krize Vlade imamo i krizu Parlamenta"

33368 pregleda 1146 reakcija 254 komentar(a)
Mandić, Foto: Savo Prelević
Mandić, Foto: Savo Prelević

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je za RTS da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori više ne postoji i da je neophodno resetovati odnose na stanje nakon 31. avgust.

Prema njegovim riječima, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović prave dogovore sa Milom Đukanovićem na temama koje duboko dijele Crnu Goru.

Za rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici glasalo je 55 poslanika, 19 je bilo protiv, uzdržanih sedam. Za rezoluciju su glasali poslanici opozicije, Demokrata, URA, Demos i Branka Bošnjak iz Pokreta za promjene.

"Glasanje za Rezoluciju o Srebrenici, koju nije izglasao ni parlament BiH, ide na štetu srpskog naroda i Republike Srpske. Poslanici Demokratskog fronta su napustili parlament i sada pored krize Vlade imamo i krizu Parlamenta. Pozvali smo koalicione partnere da resetujemo odnose, da napravimo nove dogovore, formiramo novu vladu, ali ako ne budemo to mogli da učinimo, onda ćemo uz pomoć prelazne vlade organizovati nove izbore", naglasio je za RTS Mandić. Prema njegovim riječima, Zdravko Krivokapić već duže vrijeme nema podršku Demokratskog fronta i oni traže njegovu smjenu jer tvrde da je odustao da potpiše temeljni ugovor.

"Neophodni su novi dogovori. Ja se zalažem za novu vladu i da Krivokapić ne bude više premijer, i da nađemo rješenja koja bi mogla da zadovolje one ljude koji su 30. avgusta glasli prvenstveno protiv Mila Đukanovića a za ono što je bila odbrana svetinja u Crnoj Gori", rekao je Andrija Mandić.