"parlamentarna većina više ne postoji"

SD: Vlada izgubila većinsku podršku u Parlamentu, a Parlament izgubio kvorum

Saopštili su da građani ne smiju da budu taoci vladajuće elite koja se pokazala "nedoraslom i nesposobnom" da među sobom razgovara i dogovori se, a kamoli da vodi jedan ozbiljan sistem od kojeg svi zavisimo, kao što je država

6497 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Socijaldemokrate
Ilustracija, Foto: Socijaldemokrate

Vlada Crne Gore izgubila je većinsku podršku u Parlamentu, a Parlament je izgubio kvorum, saopštile su Socijaldemokrate.

Iz ove stranke su poručili da nakon svih dešavanja u Parlamentu, a zaključno sa sinoć, postalo je jasno da parlamentarna većina koja je izabrala Vladu 4. decembra prošle godine više ne postoji.

Kazali su da je crnogorska javnost sinoć imala priliku da vidi kulminaciju loših odnosa unutar vladajuće većine koja je rezultirala time da se 16 poslanika DF-a opredijeli za dalji bojkot Parlamenta, a da uz 29 poslanika DPS-a koji su već neko vrijeme u bojkotu, danas imamo 45 poslanika koji ne učestvuju u plenumu, što je više od polovine od ukupnog broja.

"Socijaldemokrate su od samog početka ovog saziva Parlamenta, a nakon toga i formiranja nove Vlade, bile konstruktivna opozicija. Aktivno smo učestvovali u radu Parlamenta i trudili se da svojim prijedlozima doprinesemo da rješenja koja poslanici usvajaju budu što bolja i kvalitetnija. Ali najuočljivija karakteristika su bili i ostali loši odnosi između partija parlamentarne većine, kao i odnosi dijela te većine sa premijerom", navodi se u njihovom saopštenju.

Ističu da je za njih, nakon sinoćnje sjednice, situacija u potpunosti jasna.

Saopštili su da građani ne smiju da budu taoci vladajuće elite koja se pokazala "nedoraslom i nesposobnom" da među sobom razgovara i dogovori se, a kamoli da vodi jedan ozbiljan sistem od kojeg svi zavisimo, kao što je država.

"Jedini izlaz iz ove situacije, kada vlada više nema podršku poslanika u Parlamentu, kada Parlament više nema kvorum za rad, jesu novi parlamentarni izbori na kojima će građanke i građani, uvjereni smo, dati pravu ocjenu ovakvom neodgovornom ponašanju partija na vlasti i činjenici da su više od pola godine bili taoci njihovih partijskih interesa", zaključuju iz SD-a.

Preporučujemo za Vas