URA CT dostavila video: "Komunalna policija pomaže DPS-u da lijepi postere"

"Rad Komunalne policije ne plaća DPS, već je plaćaju svi građani Prijestonice, pa je ovakvo postupanje - najblaže rečeno skandalozno"
146 pregleda 105 komentar(a)
Komunalna policija Cetinje, Foto: Screenshot (YouTube)
Komunalna policija Cetinje, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 23.11.2017. 12:31h

Cetinjski odbor Građanskog pokreta URA je dostavio video materijal na kome je kako tvrde prikazano kako predstavnici Komunalne policije Prijestonice Cetinje, umjesto da sankcionišu bilo koga ko narušava javne površine i na njima lijepi propagandne materijale, sa dva službena vozila prate aktiviste DPS i pomažu im pri lijepljenju postera te partije.

U Građanskom pokretu URA kažu da nisu začuđeni takvim postupanjem, jer su na Cetinju i u Crnoj Gori, odavno sve lokalne i državne institucije stavljene u službu partijskih interesa, ali nakon dostavljanja ovakvih dokaza, pozivaju sve inspekcijske službe i druge nadležne institucije da hitno reaguju.

"Rad Komunalne policije ne plaća DPS, već je plaćaju svi građani Prijestonice, pa je ovakvo postupanje - najblaže rečeno skandalozno. Umjesto da pripadnici Komunalne policije održavaju red na Cetinju i čuvaju naše javne površine, oni su se i na ovim izborima stavili u službu kriminalnog DPS, u očajničkom pokušaju odbrane neodbranjivog i ostanka na vlasti. Međutim, građani Prijestonice su im i ovog puta poručili da im je sve džaba. Lokalne službe mogu zloupotrebljavati još svega tri dana, nakon čega će iste raditi isključivo u korist svih građana i imovine našeg grada, a ne u korist lokalnih kriminalaca", ukazali su iz cetinjske URE.

U saopštenju cetinjske URE se dodaje da su dani DPS-a na Cetinju konačno odbrojani, čega su oni dobro svjesni, a kao rezultat toga jeste i mobilisanje ukupne lokalne infrastrukture u partijske svrhe, svega nekoliko dana pred izbore.

"U svim normalnim državama, za ovako brutalno kršenje Zakona o komunalnoj policiji i ukupnih nadležnosti, institucije bi morale odmah reagovati. Međutim, svjesni smo gdje živimo, pa znamo da je jedini način da se lokalne službe dovedu u red, taj da svi zajedno pošaljemo DPS na smetlište crnogorske prošlosti. Jer za istoriju nisu dorasli", zaključili su u cetinjskom odboru GP URA.

Bonus video: