Demos: Hitno pokrenuti demokratsku i reformsku inicijativu kako bi se zaustavio negativan smjer društvenih procesa

"Razlog više za ozbiljnu inicijativu leži u činjenici da vlada, posebno neki njeni segmenti, nisu u stanju da se suoče sa problemima zemlje, a da je, po mnogima, nedorasli premijer, izabran za to mjesto u crkvi, sada po svemu sudeći, u mnogim, pa i u necrkvenim rukama", saopštili su oni

13977 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demos
Ilustracija, Foto: Demos

Oni koji su dobili mandate 30.avgusta treba da hitno pokrenu demokratsku, modernu, reformsku inicijativu čime bi zaustavili i preokrenuli negativan, sve riskantniji smjer društvenih procesa u crnogorskom društvu, saopštili su iz Demosa.

Iz ove stranke su kazali da su na današnjoj sjednici njihovog predsjedništva usvojili, između ostalog, i zaključak da umjesto inflacije "izjava predstavnika estradne politike" uglavnom o odbranama naroda, pokušamo da odbranimo građane koji se legitimno interesuju za svoj realan život.

"Ne samo da nije uspostavljen vrijednosno funkcionalan sistem, već nema ni naznaka da se ide ka tome, pa je zato neophodno da predstavnici parlamentarne većine, koji izvorno i institucionalno izražavaju većinsku volju građana na izborima 30.avgusta 2020. pokušaju da urgentno zaustave negativan, na momente dramatičan tok razvoja crnogorskog društva", navodi se u njihovom saopštenju.

Iz Demosa smatraju da parlamentarna većina treba hitno da se sastane i da se na demokratski način suoči sa vrlo složenom situacijom u zemlji i u samim državnim institucijama.

"Razlog više za ozbiljnu inicijativu leži u činjenici da vlada, posebno neki njeni segmenti, nisu u stanju da se suoče sa problemima zemlje, a da je, po mnogima, nedorasli premijer, izabran za to mjesto u crkvi, sada po svemu sudeći, u mnogim, pa i u necrkvenim rukama", saopštili su oni.

Bonus video: