potpisaće Memorandum o saradnji dvije partije

Radovanić u posjeti Zelenim Danske i danskom Parlamentu

"Memorandum o saradnji sa Zelenim Danske od velikog je značaja za našu partiju i potvrda da je pravac kojim je URA krenula ispravan"

1988 pregleda 1 komentar(a)
Mileta Radovanić, Foto: GP URA
Mileta Radovanić, Foto: GP URA

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić boravi u Danskoj na poziv zelene partije Danske (SF).

Kako je saopšteno iz GP URA, u okviru posjete Radovanić će potpisati Memorandum o saradnji između dvije partije.

Radovanić će, dodaje se, ovom prilikom biti gost danskog Parlamenta, gdje će biti upriličeni neki od radnih sastanaka.

Zeleni Danske, saopšteno je iz URA, svojevremeno su činili vladajuću većinu u Danskoj, a sa njihovim predstavnicima Radovanić će razmijeniti iskustva u domenu zelenih i drugih politika.

On će se sastati sa potpredsjednikom Zelenih Danske Serdalom Benlijem, generalnim sekretarom Jensom Andersenom, predstavnicima poslaničkog kluba, kao i sa evropskom parlamentarkom Kirom Mari Piter-Hensen.

"Građanski pokret URA odlučno nastavlja svoju misiju da širi i razvija saradnju sa evropskim partnerima. Memorandum o saradnji sa Zelenim Danske od velikog je značaja za našu partiju i potvrda da je pravac kojim je URA krenula ispravan. U narednom periodu, sa našim partnerima iz Danske dogovorićemo i konkretne akcije i projekte koji će imati za cilj progres naše države", kazao je Radovanić.

Zeleni Danske pozvali su predstavnike URE na njihov kongres koji će se održati u septembru ove godine. Oni pozdravljaju napore URE da sprovede temeljite i sistemske reforme u Crnoj Gori, prvenstveno u domenu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Njihova podrška, kao i pomoć koju su nam ponudili predstavljaju za nas motivaciju da nastavimo da gradimo Crnu Goru kao građansku, ekološku i evropsku državu. Evropska Crna Gora nema alternativu, a na njenom putu evropskih integracija njegovaćemo i koristiti odnose sa EU partnerima na način koji će doprinijeti što skorijem članstvu Crne Gore u evropsku zajednicu", rekao je Radovanić.