Demokrate: Front je poslušnik centra moći van Crne Gore, ostalo mu je još da sruši Vladu zajedno sa DPS-om

"Iako vide da im laži ne prolaze, da im je medisjka podrška više nego neuspješna, a bot armija bespomoćna, naređenja se moraju izvršavati, pa makar i po cijenu gubitka ostataka političkog kredibiliteta"

38214 pregleda 106 reakcija 107 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratsku Crnu Goru nije osnovao niti pokreće tuđi novac, a Demokratski front je poslušnik centra moći van Crne Gore.

To se navodi u reagovanju Demokratske Crne Gore, na navode DF-a da ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uz DPS, lidera Demokrata Aleksu Bečića i lidera GP URA Dritana Abazovića "pokazuje neskrivnenu mržnju prema Srbiji".

Demokrate u reagovanju navode da DF bojkotuje rad Skupštine zajedno sa DPS-om i da mu je još ostalo "da srušite Vladu zajedno sa DPS-om".

"Da je u poslednjih nekoliko dana riječ o veoma podlo smišljenoj i pažljivo orkestriranoj kampanji protiv Demokrata u kojoj se bespomoćni i nemaštoviti akteri samo smjenjuju i takmiče u tome ko će izreći veću laž jasno je svakom normalnom čovjeku u Crnoj Gori danas. Iako vide da im laži ne prolaze, da im je medisjka podrška više nego neuspješna, a bot armija bespomoćna, naređenja se moraju izvršavati, pa makar i po cijenu gubitka ostataka političkog kredibiliteta. Sada je opet došlo na red da lideri DF-a pokušaju, pa svjedočimo još jednoj imbecilnoj izjavi kako je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić pokazao neskrivenu mržnju prema Srbiji", navodi se u reagovanjuz Demokrata.

Dodaju da su "DF i DPS jedno i zajedno".

"Drugo, ova količina političkog blata smještenog u jednu prljavu izjavu providna je i slaboumnoj osobi, a kamoli građanima koji se svakim danom susreću sa rezultatima rada Demokrata. Građani s rezultatima rada, a autori ovih podlosti sa rezultatima istraživanja javnog mjenja koja jeasno kažu da su Demokrate pojedinačno najjača partija u Crnoj Gori, da je DPS na istorijskom minimumu, a da su oni daleko ispod rezultata avgustovskih izbora. Ali, umjesto da naprave analizu, oni su se davno odlučili da služe jednom čovjeku umjesto svom narodu. Zbog toga ih i ne zanima koliko su providne i slabe laži koje pokušavaju na nas baciti, i koje razbijamo za nepunih deset minuta, kao oni svojevremeno proteste protiv režima DPS. Takva jadna laž je i ono što u nedostatku bilo čega iole smislenijeg papagajski ponavljaju: da je usvojena Rezolucija Srbiju i srpski narod proglasila genocidnim. Da li su toliko drski da vjeruju da ljudi ne znaju da čitaju i više vjeruju njima nego svojim očima, ili nemaju kud, zaista ne znamo. Ali ono što znamo jeste da je Rezolucija crnogorskog parlamenta najmanje deset puta korektnija od Deklaracije usvojene u Narodnoj skupštini Srbije koja kaže da se zločini osuđuju „na način na koji je to uradio Sud“, i niti na jednom jestu ne odbacuje da narod ili država mogu biti genocidni, kao crnogorska Rezolucija".

Demokrate u reagovanju navode da Rezolucija "neuporedivo bolje i kvalitetnije štiti interese, ugled i istorijsku sliku srpskog naroda ukidajući svaku mogućnost da se jedan narod ili država proglasi genocidnim već odgovornost adresira na pojedinačne izvršioce".

"I njima upućujemo poruku koju smo uputili predsjedniku Skupštine; da uz gospodina Dačića i gospoda Mandić i Radunović insistiraju da se sada pomoću apsolutne većine koju njihov patron ima u Narodnoj skupštini Srbije ukine Deklaracija usvojena 2010. a koja osuđuje zločin „na način na koji je to formulisao Sud“. A Sud nedvosmisleno je presudio da je u Srebrenici počinjen genocid. Matematika nivoa 1+1 je jasna. Iz tog razloga, ukoliko sve ovo nije igra u korist DPS-a, Dačiću, Mandiću i Radunoviću ostaje ili da se povuče Deklaracija što se naravno neće desiti - kao što se nije desilo da DF makar jednom, bilo gdje digne glas protiv iste, ili protiv učešća srpskih predstavnika u institucijama Kosova - ili da priznaju da je sva ova podlo smišljena i veoma pažljivo orkestrirana priča kojoj svjedočimo prethodnih dana samo i isključivo u funkciji povratka DPS-a na vlast u Crnoj Gori".

Demokrate su demantovali i navode poslanik DF-a Slavena Radunović da njima "upravljaju strane ambasade".

"EU je tražila da prekinemo bojkot parlamenta - nismo prekinuli, prekinuli ste Vi. EU je tražila da ne izlazimo iz Odbora za sveobuhvatnu reformu - izašli smo. EU je tražila da uđemo u Vladu izbornog povjerenja - odbili smo. Shvatamo da nas ne možete razumjeti, jer za razliku od nas koje niti je osnovao niti pokreće tuđi novac, vi ste poslušnici centra moći van ove zemlje. Konačno bojkotujete rad Skupštine zajedno sa DPS-om. Ostalo je samo još da srušite Vladu zajedno sa DPS-om. Čekamo vas da skupite petlju i poslušate i tu naredbu vašeih šefova. Za kraj vam moramo reći da smo više nego spremni za sve armije botova koje su vam na raspolaganju, za svo antinovinarstvo koje vam je na raspolaganju, ali i za sve duple pasove koje odigravaju drugovi iz Beograda i Podgorice a čiji ste vi niži izvođač radova", zakjlučuje se u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: