"MOŽDA MOŽEŠ DA OSVOJIŠ BURDŽ KALIFU (DUBAI), ALI LOVĆEN – VIŠE NIKADA"

URA poručila Đukanoviću: Čeka te žičara do Spuža

"Ti, koji si uništio sve fabrike, rasprodao svako parče ove zemlje i protjerao svu mladost! Braniš li Crnu Goru od Šola (Jankovića), Miša (Latkovića) i Dobrinke (Đorđić)? Ili od ostalih, kojima si isti ti postavljao barikade kada su širili časnu liberalnu ideju. Braniš li je od onih koje si batinao, samo zato što su bili iskreni i pravi Crnogorci? Ili je možda braniš od sestara Mira Vickovića, sramotniče jedan?!“, poručio je Adžić lideru DPS-a Milu Đukanoviću
55 pregleda 96 komentar(a)
URA cetinje, Foto: URA Cetinje
URA cetinje, Foto: URA Cetinje
Ažurirano: 22.11.2017. 16:14h

Cetinjska URA je, u sali hotela „Grand“, održala završnu Konvenciju uoči lokalnih izbora u Prijestonici, koji će se održati 26. novembra.

U prisustvu preko 400 simpatizera i članova, kao i brojnih gostiju među kojima su bile i sestre nekadašnjeg funkcionera Liberalnog saveza (LSCG) Mira Vickovića, Sonja Đonović i Beba Aleksić, cetinjska URA je predstavila svoje kandidate za odbornike i poručila vladajućem DPS-u da su im „dani odbrojani“, kao i da „nakon 26. novembra, konačno odlaze na smetlište crnogorske prošlosti“.

„Đukanoviću, ovi ljudi koji ovdje sjede su devedesetih godina, od tvojih bandita branili Lovćen i Cetinje, ali i branili dostojanstvo svakog časnog građanina Crne Gore! Možda možeš da osvojiš Burdž Kalifu (Dubai), ali Lovćen – više nikada!“, poručio je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, predsjedniku DPS-a Milu Đukanoviću.

Nosilac izborne liste Građanskog pokreta URA na Cetinju i kandidat za gradonačelnika Prijestonice Filip Adžić, podsjetio je da je cetinjska URA „pokupila sve najbolje na Cetinju“. I on je imao poruku za predsjednika DPS-a, Mila Đukanovića, koji je ranije govorio da se na „Cetinju brani Crna Gora“.

„A ja ga, danas, sa ovog mjesta pitam: od koga je braniš, krvniče Crne Gore i ovog grada? Ti, koji si uništio sve fabrike, rasprodao svako parče ove zemlje i protjerao svu mladost! Braniš li Crnu Goru od Šola (Jankovića), Miša (Latkovića) i Dobrinke (Đorđić)? Ili od ostalih, kojima si isti ti postavljao barikade kada su širili časnu liberalnu ideju. Braniš li je od onih koje si batinao, samo zato što su bili iskreni i pravi Crnogorci? Ili je možda braniš od sestara Mira Vickovića, sramotniče jedan?!“, poručio je Adžić lideru DPS-a Milu Đukanoviću.

Abazović je pozvao sve građane Cetinja da u nedelju izađu na birališta, zaokruže listu „URA – Ponosno, prkosno, CETINJSKI!“ pod brojem 7 i olovkom poraze Demokratsku partiju socijalista (DPS).

„Niko ne smije da ostane kući. Izađite na birališta. Snimajte sve nepravilnosti, a mi ćemo biti sa vama! Ukoliko bude potrebno, ulazićemo u njihove kvazi štabove, jer nećemo dozvoliti da se više igraju sa nama“, ukazao je Abazović.

Kandidat za odbornika i poslanik u Skupštini Crne Gore Neđeljko Rudović, podsjetio da su tokom pripreme ove kampanje neki sugrađani govorili „da se ništa ne može promijeniti, da je narod ponižen, da su očoplili sve šta se moglo očopliti, a da će ribari ljudskih duša opet mrvicama sa njihove trpeze kupovati koliko im bude trebalo”.

„Mi smo im rekli – dok god postoje građani Cetinja koji drže do sebe, vrijedi se boriti. I borili smo se, došli do svakog Cetinjanina, ohrabrili i mi njega i on nas, pa smo došli večeras da vam kažemo da će Cetinje opet biti nosilac luče slobode i ponos Crne Gore“, ukazao je Rudović.

Na završnoj Konvenciji govorili su i kandidati sa odborničke liste Slavko Šole Janković, Luka Radović, Marija Kapa, Miloš Perišić i Marina Martinović.

Preporučujemo za Vas