Radunović, Radonjić i Kiković prekršili zakon, nisu prijavili udio u "Srpskoj kući"

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne prihode i imovinu u svojim imovinskim kartonima, koji, između ostalog, uključuju i podatke o „akcijama i udjelima u pravnom licu i drugim hartijama od vrijednosti“

25938 pregleda 396 reakcija 61 komentar(a)
Radunović, Foto: Savo Prelević
Radunović, Foto: Savo Prelević

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da su poslanik Skupštine Crne Gore Slaven Radunović i dva odbornika Pero Radonjić i Goran Kiković prekršili Zakon o sprečavanju korupcije jer nisu prijavili udio u “Srpskoj kući”.

Povezani članci

26. Maj 2021.

Ne prijavljuju vlasništvo u "Srpskoj kući"

Time je institucija na čijem je čelu Jelena Perović potvrdila pisanje “Vijesti”, koje su prije mjesec objavile da mnogi u svojim imovinskim kartonima nisu prijavili vlasnički udio u “Srpskoj kući”.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne prihode i imovinu u svojim imovinskim kartonima, koji, između ostalog, uključuju i podatke o „akcijama i udjelima u pravnom licu i drugim hartijama od vrijednosti“.

„Srpska kuća“ osnovana je 2017. godine a tada je 29 osoba upisano kao vlasnici po 3,44 odsto udjela u ovom privrednom društvu.

Bonus video: