Živković: Crna Gora stagnira zbog krize zakonodavne i izvršne vlasti

Živković je rekao da je DPS ključno trasirao put Crne Gore ka NATO i EU, i da sada postoji obaveza kod svih subjekata i opozicije i vlasti da na evropskoj platformi ubrzaju reformski proces koji je sada u stagnaciji zbog odnosa u vladajućoj većini

4701 pregleda 7 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Crna Gora stagnira na planu evropskih integracija zbog velike krize kroz koju prolaze i zakonodavna i izvršna vlast, ocijenio je šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković na sastanku sa ambasadorom Češke, Karelom Urbanom.

Živković je, kako je saopšteno iz DPS-a, naveo da dio parlamentarne većine bojkotuje rad Skupštine što je, kako je kazao, nezabilježeno u političkoj teoriji i praksi, čime je paralisan rad zakonodavne vlasti.

On je dodao da, zbog političke nestabilnosti, trpe građani i privreda, i da je jedini izlaz iz krize provjera izborne volje građana.

Živković je rekao da je DPS ključno trasirao put Crne Gore ka NATO i Evropskoj uniji (EU), i da sada postoji obaveza kod svih subjekata i opozicije i vlasti da na evropskoj platformi ubrzaju reformski proces koji je sada u stagnaciji zbog odnosa u vladajućoj većini.

Urban je, kako je saopšteno, naglasio dugoročnu podršku Češke kada je u pitanju politika proširenja EU na prostoru Zapadnog Balkana.

“Region Zapadnog Balkana vidimo kao nedjeljiv dio EU”, rekao je Urban.

On je pohvalio reforme koje Crna Gora sprovodi na svim poljima i kazao da se nada da će nastaviti sa ključnim reformama, sa posebnim akcentom na poglavlja 23 i 24.

Urban je naveo da će Češka sa svojim partnerima rado podijeliti vlastita iskustva iz pregovaračkog i pristupnog procesa EU.

“Kao i da će Crna Gora u Češkoj imati stabilnog partnera na svom putu ka evropskim integracijama”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: