Perović pozvao Popovića: Ne radite sve što DPS zatraži

Perović traži da se lider LP ugleda na Gencija Nimanbegua
65 pregleda 2 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2017. 09:29h

Predsjednik danilovgradskog odbora Liberalne partije (LP) Radoje Rade Perović pozvao je stranačkog lidera Andriju Popovića da u parlamentu ne glasa za smjenu člana Savjeta RTCG Nikole Vukčevića. On je poručio Popoviću da mora napraviti otklon od politike Demokratske partije socijalista (DPS).

"Popović bi trebalo da se ugleda na poslanika Force Genci Nimanbegua. S obzirom da u Skupštini nije podržao Zakon o prostornom planiranju, uz najavu da neće podržati ni smjenu Vukčevića, Nimanbegu je do sada pokazao da je jedini slobodnomisleći poslanik vladajuće koalicije. Dok gost na listi DPS-a, Andrija Popović, i gospoda iz Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke i HGI još uvijek vagaju da li će podržati smjenu u Savjetu, Nimanbegu je bio sasvim jasan”, kazao je Perović.

Administrativni odbor nedavno je odlučio da predloži parlamentu da razriješi Vukčevića iz Savjeta RTCG, navodeći da je u konfliktu interesa. Vukčević je prethodno predložio odboru da sačeka presudu Upravnog suda, kojom je tužio Agenciju za sprečavanje korupcije.

Perović tvrdi da je vrijeme da i lider LP “ispliva iz blata u kojem se zaglavio”.

"Kao primjer mogao bi da uzme Nimanbegua, koji jeste u koaliciji sa DPS-om ali ima svoj stav i poštuje stranku koju predstavlja”, kazao je on.

Perović je na Kongresu LP podržao predsjedničku kandidaturu Blaža Rađenović, zalažući se za promjene u partiji. On je tada kritikovao politiku stranačkog vrha navodeći da je Popović u potpunosti utopio partiju u DPS, i time je doveo pred gašenje.

Perović je jedan od sedam predsjednika opštinskih odbora koji su podržali Rađenovićevu ideju da nakon kongresa okupi članove partije koji se protive politici Popovića. Oni, kako je tada najavljeno, planiraju osnivanje nove partije.

Bonus video: