"NE SMIJE BITI UGROŽENA AUTONOMIJA JAVNOG SERVISA"

Popović: Nismo dobili predlog Administrativnog odbora za razrješenje Nikole Vukčevića

"Kolegijum predsjednika će danas ili sjutra donijeti stav o tome da li će to biti na dnevnom redu ove sjednice parlamenta“, rekao je Popović
7 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Boris Pejović
Andrija Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.11.2017. 11:58h

Liberalna partija (LP) nije dobila predlog Administrativnog odbora za razrješenje člana Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG), Nikole Vukčevića, a pri izjašnjavanju vodiće računa o tome da ne smije biti ugrožena autonomija Javnog servisa. Administrativni odbor Skupštine utvrdio je prošle srijede da je Vukčević prekršio Zakon o nacionalnom javnom emiteru, i predložio Skupštini da ga razriješi sa te funkcije. Predsjednik LP, Andrija Popović, je agenciji MINA rekao da LP još nije dobila taj predlog Administrativnog odbora "Kad dobijemo argumentovan predlog Odbora za razrješenje Vukčevića, LP će se izjasniti na plenarnoj sjednici o tome, vodeći naročito računa o tome da se ne smije ugroziti autonomija Javnog servisa, ali ni minimalan sastav potreban za rad tog važnog tijela“, saopštio je Popović. On je podsjetio da je član Savjeta RTCG Ivan Mitrović već podnio ostavku. Na pitanje da li su razgovarali na organima partije o razrješenju Vukčevića, Popović je odgovorio da to nije krupno državno pitanje da bi se o tome razgovaralo na organima partije. LP je, kako je kazao Popović, tek u konstituisanju poslije izborne konferencije koja je završena prije 15 dana. "Uskoro će biti održana sjednica Glavnog odbora i svih ostalih organa partija“, najavio je on. Na pitanje da li ima informaciju hoće li to pitanje sjutra biti na dnevnom redu sjednice parlamenta, Popović je saopštio da još nemaju saznanja o tome. "Kolegijum predsjednika će danas ili sjutra donijeti stav o tome da li će to biti na dnevnom redu ove sjednice parlamenta“, rekao je Popović.

Predsjednik danilovgradskog odbora Liberalne partije (LP) Radoje Rade Perović pozvao je stranačkog lidera Andriju Popovića da u parlamentu ne glasa za smjenu člana Savjeta RTCG Nikole Vukčevića. Poslanik FORCE Genci Nimanbegu saopštio je ranije da će glasati protiv smjene Vukčevića, jer smatra da nije bio u konfliktu interesa.