PROTIV SU BOJKOTA SKUPŠTINE

UCG: Za rekonstrukciju smo Vlade i da bude političko-ekspertska, nakon izbora u Podgorici organizovati parlamentarne

"Pozivamo kolege iz vladajuće većine na ozbiljan i međusobno neisključiv međusobni odnos, a premijera da ne vodi ličnu politiku i lične obračune s pozicije institucije"

13468 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Ujedinjena Crna Gora
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora podržava zahtjev za rekonstrukcijom Vlade, a njihov predlog je da ona bude političko-ekspertska.

U Ujedinjenoj Crnoj Gori smatraju da je zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi legitiman, "ali sa prethodno jasno utvrđenim dogovorom 41 poslanika sadašnje većine".

"Rušenje Vlade bez prethodnog dogovora oko budućih rješenja je za nas neprihvatljivo", poručili su iz Ujedinjene Crne Gore.

U saopštenju navode da su na na jučerašnjem sastanku predstavnika parlamentarne većine jasno saopštila svoje viđenje izlaska iz političke krize u kojoj se vlast nalazi.

"Novi izbori su takođe prihvatljivi, ali tek kada riješimo problem biračkog spiska i razvlastimo "dps profesionalce" koji i dalje nesmetano vrsljaju "po dubini". Smatramo da bi bio idealno da se nakon velikih lokalnih izbora idućeg proljeća, i pobjede sadašnje većine u Podgorici i drugim gradovima, organizuju prijevremeni parlamentarni izbori. Do tada mora profunkcionisati i Tužilaštvo na zakonit i profesionalan način", navodi se u saopštenju.

Iz Ujedinjene Crne Gore su naveli i da su protiv bojkota Skupštine, "jer tako pokazujemo slabost i nemoć".

"Činjenica je i da ako imamo trajnu svađu između poslanika tri pobjedničke koalicije, onda je svejedno da li smo svi unutra ili vani. Ta svađa je rušilačka i nanosi nemjerljivu štetu. UCG smatra da, ako možemo da nađemo zajednički interes, onda je parlament mjesto gdje ćemo utvrditi svoju vlast i pokazati se građanima. Pozivamo kolege iz vladajuće većine na ozbiljan i međusobno neisključiv međusobni odnos, a premijera da ne vodi ličnu politiku i lične obračune s pozicije institucije. Narod od nas to očekuje", zaključuje se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore.

Preporučujemo za Vas