Demokrate: DPS jeste trn, po kapacitetima i podršci

"Brod koji ste vi nasukali i napustili, mi danas gradimo i osposobljavamo da opet zaplovi"

4656 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska partija socijalista (DPS) jeste trn, jer su tih dimenzija kapaciteti te partije i podrška koju imaju među građanima, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Na početku bismo zahvalili DPS-u na drugoj po redu istini. Dvije istine za trideset godina, cinik bi rekao malo li je?! Prvu istinu iz DPS-a je izrekla poslanica Aleksandra Vuković rekavši da se vaša politika zasniva na podjelama, i tu smo iskrenost blagovremeno pohvalili. Druga istina je izrečena danas kada ste sami sebe nazvali trnom, jer vi to zbilja i jeste, i kada je riječ o vašim kapacitetima i podršci koju imate u narodu - u dimenzijama trna su - ali i kada je riječ o vašem odnosu prema Crnoj Gori; opasnijeg trna naša zemlja imala nije, niti je ijedan veće rane ovoj zemlji zadao", navodi se u odgovoru Demokrata DPS-u.

Ukazali su da DPS danas zajedno sa Demokratskim frontom bojkotuje rad Skupštine i radi na rušenju Vlade.

"Njihovom deklaracijom iz 2009. nijednom riječju nijesu poštedjeli srpski narod, pa su danas vrlo nevoljno morali da pristanu na naše amandmane u Rezoluciji kojima se skida kolektivna odgovornost sa Srba, i ne dozvoljava da ikada više Srbi budu predstavljeni kao genocidan i zločinački narod. I danas kao partija koja pluta u sopstvenoj mržnji i moru svojih različitih, ali jednako pogubnih, fašističkih ideologija, oni odlučuju da sa Demokratskim Frontom, koji se predstavljao kao navodni zaštitnik Srba, bojkotuju rad Skupštine i rade na rušenju Vlade. Na kvazirazlikama gradili su mržnju, produbljivali podjele, lažno se predstavljajući kao zaštitnici Srba i Crnogoraca. Ali nijednom Srbinu i nijednom Crnogorcu, ako nije bio iz njihovog miljea, nijesu ništa dobro donijeli. A i pomenutima su uspjeli donijeti samo novac, uzimajući pritom sve ostalo; čast, poštenje i miran san", dodaju iz Demokrata.

Kazali su da se "sličan sličnom raduje".

"Vaša najveća sličnost ogleda se u ljubavi prema novcu, zarad kojeg ste žrtvovali i narod i državu, a spremate se da opet to uradite, dok se iz svojih vila i jahti u lice smijete duboko opljačkanom i osiromašenom narodu. Ali evo, da vam i pored svih jezivih tragova koje ste ostavili, slikovito dočaramo koliko ste vi sjajno 'upravljali državnim brodom'; taj brod koji ste vi nasukali i napustili, mi danas gradimo i osposobljavamo da opet zaplovi", navodi se u odgovoru Demokrata.

Bonus video: