SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

Abazović jedini kandidat za predsjednika URA

"Nakon što smo 30. avgusta ostvarili naš najznačajniji politički cilj - prvu demokratsku smjenu vlasti u istoriji Crne Gore, na Trećem kongresu ćemo promovisati naš novi politički prioritet, a to je da Crna Gora bude prva sljedeća članica Evropske unije

20842 pregleda 220 reakcija 46 komentar(a)
Abazović, Foto: GP URA
Abazović, Foto: GP URA

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kandidovan je na mjesto predsjednika Građanskog pokreta URA, nakon što su opštinski odbori dostavili listu kandidata za predsjednika partije, saopštio je Glavni odbor te partije nakon sinoć održane 28. sjednice tog partijskog organa.

Na sjednici je utvrđena lista kandidata za predsjednika partije, kao i lista kandidata za Nadzorni odbor i Statutarnu komisiju, izvršene su izmjene i dopune programa Partije, te utvrđen broj delegata i gostiju za predstojeći Treći redovni Kongres koji će se 4. jula održati u Ulcinju.

"Nakon što su opštinski odbori uputili nominacije za predsjednika/cu partije, trenutni lider Građanskog pokreta URA, dr Dritan Abazović, uprkos više predlaganih kandidata, jedini je sakupio potreban broj nominacija. Glavni odbor utvrdio je listu kandidata za predsjednika partije, pa će o reizboru Abazovića delegati odlučivati na Trećem kongresu 4. jula", saopšteno je nakon sjednice Glavnog odbora URE.

Glavni odbor URE usvojio je predlog izmjene i dopune programa partije koja će posebno istaći partnerstvo sa Zelenima Evrope i donijeti još jasnija programska određenja usklađena sa zelenim evropskim politikama.

"Nakon što smo 30. avgusta ostvarili naš najznačajniji politički cilj - prvu demokratsku smjenu vlasti u istoriji Crne Gore, na Trećem kongresu ćemo promovisati naš novi politički prioritet, a to je da Crna Gora bude prva sljedeća članica Evropske unije", naveli su iz GO URE.

Dodali su da su kao gosti na kongres 4. jula pozvani predstavnici svih parlamentarnih partija u Crnoj Gori, predstavnici najznačajnijih političkih partija na Zapadnom Balkanu, poslanici iz Evropskog parlamenta, Njemačke, Holandije i Danske.