Kabinet Krivokapića DPS-u: Kako vaš predsjednik planira i sa kim da ruši Vladu?

"Premijer, za razliku od doskorašnje prakse vašeg predsjednika ne planira da vrši uticaj ili se miješa u sudsku granu vlasti. Ali, veoma je zainteresovan da se pravosudni organi oslobode od stega vaših uticaja, koji su konstatovani i u izvještajima međunarodnih organizacija"

32549 pregleda 53 reakcija 53 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Koliko god ulagali napore da držite tenzije i opstruirate rad Vlade, zajedno sa pojedinim konstituentima parlamentarne većine, to vam neće proći!", navodi se u reagovanju Kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Oni su reagovali na saopštenje Demokratske partije socijalista u kom se navodi da se Vlada već raspala, te da samo strah od DPS, sprečava vladajuću koaliciju da tu činjenicu formalizuje u parlamentu.

"A ako mislite da ostavite utisak iole kredibilnog subjekta, objasnite javnosti kako vaš predsjednik planira i sa kim da ruši Vladu?", navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Oni navode da je predsjednik Crne Gore dobio odgovor građana na izborima 30. avgusta.

"Nažalost, iz ovog partijskog saopštenja može se zaključiti da upravo zaborav stanuje u vašim redovima.Kao što znate voljom naroda, 30. avgusta je vaša partija i predsjednik koji je i tada prijetio i omalovažavao demokratsku javnost, dobio jasan odgovor građana Crne Gore. Ako ste to već zaboravili, moraćete se ipak pomiriti sa realnošću", poručili su iz kabineta.

Oni podsjećaju DPS da bez formalne većine, Đukanović ne može da skrati mandat Vlade.

"A dok to ne uradite, vaše paušalne procjene i kvalifikacije jednako su ozbiljne konstatacijama vašeg predsjednika da će skratiti mandat aktuelnoj Vladi. Upravo je to mjera vašeg uzaludnog nadanja, odnosno neznanja da vaš predsjednik bez formalne većine to nije u mogućnosti", navodi se u saopštenju.

Oni su se osvrnuli i na konstataciju DPS-a da Krivokapić pokušava da utiče na rad sudske vlasti.

"A što se tiče vaše primjedbe da premijer pokušava da utiče na nezavisnost sudske vlasti, govori o količini očiglednog straha, od funkcionisanja pravne države. Premijer, za razliku od doskorašnje prakse vašeg predsjednika ne planira da vrši uticaj ili se miješa u sudsku granu vlasti. Ali, veoma je zainteresovan da se pravosudni organi oslobode od stega vaših uticaja, koji su konstatovani i u izvještajima međunarodnih organizacija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: