Konjević zatražio kontrolno saslušanje povodom tvrdnji Krivokapića da mu se spremalo hapšenje

Konjević je uputio zahtjev za kontrolno saslušanje v.d direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i glavnog specijalog tužioca Milivoja Katnića

15553 pregleda 70 reakcija 70 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević zatražio je kontrolno saslušanje povodom tvrdnji premijera Zdravka Krivokapića da mu se spremalo hapšenje.

Konjević je uputio zahtjev za kontrolno saslušanje v.d direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i glavnog specijalog tužioca Milivoja Katnića.

Iz SDP-a su podsjetili da je Zdravko Krivokapić u televizijskom intervjuu, koji je dao 10.juna ove godine, izjavio da je “imao informacije da mu se spremalo hapšenje zbog veleizdaje da je potpisao Temeljni ugovor u Beogradu, koji je protivustavan”.

“Kako navedena izjava ostavlja mnoga otvorena pitanja, nužno je organizovati sjednicu Odbora na kojoj bi se izvršilo saslušanje vd direktora UP Zorana Brđanina i direktora ANB Dejana Vukšića u okviru koje bi se članovima tog radnog tijela Skupštine pružile informacije o nalogodovacima i potencijalnim izvršiocima hapšenja premijera", saopšteno je iz SDP-a.

Smatraju i da je bitno da zbog ozbiljnosti optužbi, ali i pozicije koju pokriva, svoj stav o ovoj izjavi na Odboru saopšti i Milivoje Katnić.

"U svakom demokratskom društvu ovakve najave izazivaju uznemirenost javnosti, ali i potencijalnu duboku institucionalnu krizu, te je stoga potrebno dobiti sve informacije o ovom slučaju", naveo je u Konjević obrazloženju zahtjeva upućenog predsjedniku Odbora Milanu Kneževiću.

Bonus video: