Radulović: Crna Gora ostaje kredibilan partner međunarodnoj zajednici

"Prijem Crne Gore u Svjetsku organizaciju predstavljao je tada i danas najširu moguću potvrdu priznanja naše obnovljene nezavisnosti, rezultirajući snažnom podrškom sistema UN-a na demokratskom i ukupnom reformskom putu Crne Gore” kazao je Radulović

1831 pregleda 0 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević

Crna Gora ostaje otvoren i kredibilan partner međunarodnoj zajednici, promoter dobrosusjedskih odnosa i multilateralizma i vodeći kandidat za prvog novog člana Evropske unije (EU), poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) naveli su da Crna Gora danas obilježava važan jubilej, 15 godina od članstva u Organizaciji Ujedinjenih nacija (UN) i dan kada se crnogorska zastava prvi put zavijorila na Ist Riveru.

"Prijem Crne Gore u Svjetsku organizaciju predstavljao je tada i danas najširu moguću potvrdu priznanja naše obnovljene nezavisnosti, rezultirajući snažnom podrškom sistema UN-a na demokratskom i ukupnom reformskom putu Crne Gore” kazao je Radulović.

On je naveo da danas, kada se suočavamo sa zdravstvenom krizom bez presedana, ali i erozijom zajedništva i međunarodnog povjerenja, moramo uložiti dodatne napore na planu prevazilaženja geostrateških podjela i jačanja UN.

“Kako bi pravovremeno i adekvatno odgovorili na brojne savremene izazove i nedaće”, rekao je Radulović.

Radulović je poručio da u tom poduhvatu Svjetska organizacija može računati na punu podršku Crne Gore.

On je dodao da Crna Gora ostaje neumorno odana ciljevima UN-a, principima i načelima Povelje naroda, sve u cilju ostvarenja vizije bolje budućnosti za generacije koje dolaze.

Bonus video: