Krstović: Jedina svrha LP je da u ime DPS plasira najneetičnije stavove i sitne spinove

"Da podsjetimo one koji opravdano nemaju predstave o kome se radi: riječ je o "partiji" za koju je svojevremeno sam Slavko Perović (nekadašnji predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore) rekao da je "takozvana LP nastala kao udbaški proizvod nastao da prikrije najsramotniju od svih balkanskih izdaja". Toliko o Andrijinom navodnom predstavljanju kao liberala", rekao je Krstović

6588 pregleda 19 komentar(a)
Krstović, Foto: Demokratska Crna Gora
Krstović, Foto: Demokratska Crna Gora

Po ustaljenoj praksi, iz pera Liberalne partije (LP) i njenog predsjednika Andrije Popovića po ko zna koji put progovora besmisao, a osim besmisla, tu je i konfuzija izazvana usljed temeljne političke nesamostalnosti, koja suštinski predstavlja bivstvovanje te partije, saopštio je danas Janko Krstović, predsjednik kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini Glavnog grada.

On je reagovao na saopštenje LP u kome se između ostalog navodi da je su predsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik Demokratke Crne Gore Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić osudili napad na rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića, "koji se nije ni dogodio".

"Da podsjetimo one koji opravdano nemaju predstave o kome se radi: riječ je o "partiji" za koju je svojevremeno sam Slavko Perović (nekadašnji predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore) rekao da je "takozvana LP nastala kao udbaški proizvod nastao da prikrije najsramotniju od svih balkanskih izdaja". Toliko o Andrijinom navodnom predstavljanju kao liberala. Jedina svrha takozvane Liberalne partije je da u ime DPS (Demokratska partija socijalista), sa čije liste nastupa, u javnost plasira najneetičnije stavove i sitne spinove, nadajući se da će zahvaljujući minornosti ovog subjekta to proći sa što manje primjetnosti. Naravno, ne radi to LP, jer LP suštinski i ne postoji, već to radi DPS i njihov Klub poslanika kroz jednu od brojnih maski svog djelovanja", istakao je Krstović.

On je dodao da živimo vrijeme postmoderne, i da je prema tome svaka gluma dozvoljena, ali da LP niti predstavlja ni Crnogorce, ni liberale.

"Naprotiv, svojim dosadašnjim političkim djelovanjem - ne čak ni iz koalicije, već direkt sa liste DPS brukate njihovo časno ime skrnavljeći sve što jesu bile njihove izvorne ideje, napadajući sveštenstvo i sve koji nijesu po volji DPS. Ali građani to i prepoznaju, zato nikada ni u jednoj opštini, a na državnom nivou da i ne pominjemo, ova vic partija nije smjela samostalno da izađe na izbore. Tako da su ovo samo bestidna reagovanja jednog od najmanjih, ali najpokvarenijih privezaka DPS. I baš ništa vise od toga", zaključio je Krstović.

Bonus video: