"pokušava da destabilizuje Vladu Crne Gore"

SSP: Vučić stvara uslove za povratak na vlast svog partnera Đukanovića

Iz SSP su rekli da Vučić sa Đukanovićem "dijeli savjetnika poput Vladimira Bebe Popovića i poslovne prijatelje poput Stanka Subotića Caneta"

14847 pregleda 32 reakcija 33 komentar(a)
Vučić i Đukanović, Foto: Jennifer Jacquemart
Vučić i Đukanović, Foto: Jennifer Jacquemart

Stranka slobode i pravde (SSP) optužila je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da preko svojih medija pokušava da destabilizuje Vladu Crne Gore i stvori uslove za povratak na vlast "svog partnera Mila Đukanovića, sa kojim dijeli savjetnika poput Vladimira Bebe Popovića i poslovne prijatelje poput Stanka Subotića Caneta".

Povodom medijskog napada na ćerke crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, SSP navodi da to dokazuje da vlast ne razumije da su Beograd i Srbija veliki i snažni zbog svoje otvorenosti za sve koji žele da žive, rade i razvijaju svoje potencijale u glavnom gradu Srbije.

"Treća stvar koju je dokazao besramni napad na ćerke predsjednika vlade nama najbliže zemlje na svijetu - Crne Gore je da su porodice neistomišljenika za Vučića legitimna meta za obračun. Na ovaj način Vučić je još jednom potvrdio da kada opoziciju u Srbiji optužuje kako napada njegovu porodicu on zapravo koristi Gebelsovu doktrinu i optužuje druge za ono što on radi", navodi SSP na čijem je čelu Dragan Đilas.

SSP je navela da će učiniti sve da razvije najbolje odnose sa bratskom Crnom Gorom i da će svi koji su lažima u medijima smišljeno uništavali živote ljudi morati da odgovaraju u skladu sa Zakonom o lustraciji, koji će biti kamen temeljac povratka pravde u Srbiji.