Demokrate: Da podsjetimo DPS na nekoliko činjenica vezanih za Đukanovića

"Kada je izjavio da najviše mrzi stopostotne Crnogorce, Đukanović je imao 30, a Aleksa Bečić pet godina. Kada je izjavio da je rat u Hrvatskoj svrsishodan, te da je svako drugo stanovište izdajničko, Đukanović je imao 29, a Aleksa Bečić četiri godine. Kada je po Cetinju tjerao Liberale samo zato što su se zalagali za nezavisnu Crnu Goru Đukanović je imao 31, a Aleksa Bečić šest godina..."
56 pregleda 22 komentar(a)
Demokrate Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 20.11.2017. 18:05h

Demokratska Crna Gora podsjetila je DPS na nekoliko činjenica vezanih za njihovog predsjednika Mila Đukanovića.

Ranije danas DPS je saopštenjem, kako su naveli, podsjetila "na nekoliko činjenica vezanih za Demokrate".

"Ne volimo da se vraćamo u prošlost, ali kad već hoćete da se neosnovano podsjećate i povezujete partiju koja je osnovana 2015. godine sa vašim i isključivo vašim nepočinstvima, dozvolite da i mi vas podsjetimo samo na nekoliko činjenica. Kada je rušen komunizam i Titova vlast i kada je aktivno učestvovao u AB revoluciji, Đukanović je imao 27 godina, a Aleksa Bečić dvije. Kada je prisustvovao Slobovom skupu na Gazimestanu, na Kosovu Polju, Đukanović je imao 27, a Aleksa Bečić dvije godine. Kada je jurišao na Dubrovnik u „ratu za mir“, Đukanović je imao 29, a Aleksa Bečić četiri godine. Kada je bio Šešeljev ratni saborac iz Hercegovine, Đukanović je imao 30, a Aleksa Bečić pet godina. Kada je formiran Sedmi bataljon, Milo Đukanović je bio član Vrhovnog savjeta odbrane Jugoslavije, bez čijeg parafa Sedmi bataljon ne bi ni mogao biti osnovan. A dokaz da je upravo on osnivač Sedmog bataljona jeste činjenica da niko nije uhapšen zbog toga. Tada je Đukanović imao 37, a Aleksa Bečić 12 godina. Kada je izjavio da najviše mrzi stopostotne Crnogorce, Đukanović je imao 30, a Aleksa Bečić pet godina. Kada je izjavio da je rat u Hrvatskoj svrsishodan, te da je svako drugo stanovište izdajničko, Đukanović je imao 29, a Aleksa Bečić četiri godine. Kada je po Cetinju tjerao Liberale samo zato što su se zalagali za nezavisnu Crnu Goru i kada je lijepio plakate da je Slavko Perović umro, Đukanović je imao 31, a Aleksa Bečić šest godina. Kada je vršio smotru vojnika po ratištima na teritoriji cijele bivše Jugoslavije, Đukanović je imao 31, a Aleksa Bečić šest godina. Kada je dočekivao Vojislava Šešelja u rezidenciji na Cetinju, na svojoj inauguraciji, Đukanović je imao 35, a Aleksa Bečić 10 godina. Kada je prva sestra kupila stan sinu na Menhetnu, u Njujorku, za 877.500 dolara, Đukanović je imao 49, a Aleksa Bečić 24 godine. Kada je častio svog brata 10,5 miliona eura iz budžeta u slučaju "Limenka", Đukanović je imao 53, a Aleksa Bečić 28 godina. Kada je komandovao akcijom "Orlov let", u okviru koje je vršena tortura nad građanima albanske nacionalnosti, Đukanović je imao 44, a Aleksa Bečić 17 godina. Kada je govorio o primitivnom albanskom nacionalizmu Đukanović je imao 37, a Aleksa Bečić 12 godina", navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako su dodali povodom "slučaja Ilije Šćekića", Demokrate su saopštile da su otkrile "još jednu prevaru DPS-a".

"Đukanović je svog glasača poturio Aleksi Bečiću. U prilog tome i intervju Šćekića za Reviju D, iz 2011. godine. Zbog svega ovoga, zbog njihovih udbaških podmetačina i svađalačkog poriva, Demokrate su i uradile spot, nakon kojeg je zavladala prava panika u redovima DPS-a, jer smo u svega 64 sekunde razmontirali cijelu strategiju ove organizovane kriminalne grupe. Na kraju, da vas još jednom priupitamo, pošto vidimo da bježite od odgovora - da li ste spremni da potpišemo formular u kojem ćemo se odreći poslaničkih plata i ostalih privilegija koje poslanicima pripadaju po osnovu obavljanja te funkcije? Evo, da se ne mučite, mi smo i tekst formulara pripremili. Izvolite, gospodo, dokažite da niste demagozi, potpišite i odreknite se u korist budžeta i građana bar nečega za 28 godina u političkom životu", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: