Injac uručila Medalju za zasluge potpukovniku Periju, izaslaniku odbrane SAD

Medalja za zasluge dodjeljuje se za angažman u izvršavanju povjerenih zadataka koji posebno doprinose razvoju prijateljskih odnosa Crne Gore sa drugim državama

2653 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Odbrana.gov.me
Foto: Odbrana.gov.me

Ministarka odbrane Olivera Injac, uručila je izaslaniku odbrane Sjedinjenih Američkih Država, potpukovniku Robertu Periju, Medalju za zasluge, a na osnovu ukaza Predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

Potpukovnik Peri je odlikovan na predlog ministarke odbrane, za posebne zasluge u domenu unaprijeđenja odbrambenih odnosa Crne Gore i SAD-a.

Kako je saopšteno iz ministarstva odbrane, Injac se zahvalila Periju na sveukupnom angažmanu i doprinosu bilateralnoj odbrambenoj saradnji, te naglasila nesebično zalaganje u okviru jačanja kapaciteta crnogorskog sistema odbrane.

Ona je čestitala Periju na odlikovanju koji je, kako je dodala, tokom svog mandata iskazivao duboko poštovanje prema Crnoj Gori, konstantno se zalažući za unaprijeđivanje strateškog partnerstva dvije zemlje.

"Potpukovnik Peri je istakao da mu ovo odlikovanje predstavlja izuzetnu čast. On je izrazio uvjerenje da će bilateralna saradnja dvije zemlje nastaviti da se razvija u duhu savezništva i vrijednosti koje dijelimo", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Na osnovu Zakona o državnim odlikovanjima i priznanjima, Medalja za zasluge dodjeljuje se za angažman u izvršavanju povjerenih zadataka koji posebno doprinose razvoju prijateljskih odnosa Crne Gore sa drugim državama.

Bonus video: