Brajović: Razgovarati i o vanrednim izborima i Deklaraciji o očuvanju građanske Crne Gore

Brajović je izrazio nadu da će odgovorni činioci na političkoj sceni uspjeti da kroz dijalog i neophodne kompromise potvrde ozbiljnost i odgovornost koja se duguje svim građankama i građanima Crne Gore, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko, političko i svako drugo opredjeljenje

12712 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Brajović, Foto: Boris Pejović
Brajović, Foto: Boris Pejović

Socijaldemokrate će kandidovati dvije teme na predstojećem razgovoru predstavnika parlamentarnih partija vlasti i opozicije, koji je od strane predsjednika Skupštine Alekse Bečića zakazan za 7. jul, saopšteno je iz te partije.

Predsjednik partije Ivan Brajović je obavijestio Bečića da će u ime Socijaldemokrata kandidovati određene teme koje će biti u vezi sa vanrednim izborima i Deklaraciji o očuvanju građanske Crne Gore.

Prva tema se tiče razgovora i dogovora oko koncepta Vlade koja bi pripremala vanredne parlamentarne izbore, jer, kako kažu, vjeruju da je to adekvatan način rješavanja akutnog problema političke nestabilnosti i izrazite podijeljenosti našeg društva.

Druga tema će obuhvatiti da Skupština donese Rezoluciju (Deklaraciju) o očuvanju građanske Crne Gore i afirmaciji evropskog sistema vrijednosti, koja bi bila usvojena sa poželjnom podrškom od najmanje 2/3 poslanika u crnogorskom parlamentu.

Na taj način bi se, navode oni, potvrdila neupitna privrženost većine u državi temeljnim vrijednostima evropske Crne Gore.

Brajovića poziv vidi kao odgovoran čin prvog čovjeka crnogorskog palamenta u situaciji veoma kompleksnog društveno-političkog ambijenta u Crnoj Gori.

"Socijaldemokrate su partija koja u kontinuitetu poziva na potrebu otpočinjanja dijaloga u Skupštini i da je dijalog i traganje za zrelim i odgovornim kompromisima nužna pretpostavka za rješavanje brojnih otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsko društvo", kazao je on.

Brajović je izrazio nadu da će odgovorni činioci na političkoj sceni uspjeti da kroz dijalog i neophodne kompromise potvrde ozbiljnost i odgovornost koja se duguje svim građankama i građanima Crne Gore, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko, političko i svako drugo opredjeljenje.

Bonus video: