Volas: Divimo se hrabrosti Crne Gore koja uspijeva da se odupre spoljnim uticajima

"Premijer Krivokapić pozdravio je i britansku podršku u školovanju crnogorskih oficira, jačanju sistema sajber odbrane, kao i uništavanja viška naoružanja, te istakao intenzivnu saradnju mornarica dvije zemlje, čemu svjedoče i brojne posjete brodova britanske Kraljevske ratne mornarice crnogorskim lukama", saopšteno je iz Vlade Crne Gore

21045 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Krivokapić i Goldi, Foto: Printscreen
Krivokapić i Goldi, Foto: Printscreen

Divim se hrabrosti i snazi Crne Gore koja uspijeva da se odupre spoljnim uticajima, a Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) će pružiti svu ekspertsku pomoć Crnoj Gori kako bi bila otporna na sajber kriminal i hibridne prijetnje, koje su učestale u posljednje vrijeme.

Ovo je saopštio ministar odbrane UK Ben Volas na današnjem sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem koji boravi u toj zemlji u okviru prve bilateralne posjete.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo nedavnom posjetom fregate Kraljevske ratne mornarice „HMS Richmond“ Crnoj Gori, koja, kako je istakao, predstavlja potvrdu daljeg jačanja saradnje između dvije zemlje i posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva Crnoj Gori, kao NATO savezniku i dugogodišnjem prijatelju.

On je kazao da dvije zemlje imaju odličnu saradnju u oblasti odbrane, zahvalivši se na sveukupnoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva u pogledu reforme i jačanja crnogorskog odbrambenog sistema, uključujući i realizaciju aktivnosti koje su doprinijele modernizaciji Vojske Crne Gore.

"Premijer Krivokapić pozdravio je i britansku podršku u školovanju crnogorskih oficira, jačanju sistema sajber odbrane, kao i uništavanja viška naoružanja, te istakao intenzivnu saradnju mornarica dvije zemlje, čemu svjedoče i brojne posjete brodova britanske Kraljevske ratne mornarice crnogorskim lukama", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Sastanku je prisustvovala i državna sekretarka u Ministarstvu odbrane UK, baronesom Anabel Meknikol Goldi koja je istakla da je raduje saradnja saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane, poručivši da će Ujedinjeno Kraljevstvo pomoći Crnoj Gori da unaprijedi svoju mornaricu.

Bonus video: