DF Budva: Zaključen sporazum tri partije o jedinstvenom djelovanju

"Očekujemo da će se ovim staviti tačka i na krizu u lokalnom parlamentu koja je posledica nepotrebnih političkih prepucavanja i da je pred nama period koji će biti obilježen političkom stabilnošću. Potpisivanjem ovog Sporazuma prestali su da važe svi sporazumi koji je neki od konstituenata DF potpisao sa drugim političkim subjektima”, ističu u saopštenju

10036 pregleda 4 komentar(a)
DF Budva, Foto: DF
DF Budva, Foto: DF

Opštinski odbori Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene Budva, članice koalicije Demokratski front na lokalnom nivou u Budvi zaključili su Sporazum o jedinstvenom djelovanju u vršenju lokalne vlasti do kraja trajanja aktuelnog mandata.

To se navodi u zajedničlkom saopštenju ove tri partije.

“Njime je propisano da će ovi subjekti djelovati jedinstveno u punom mandatu trajanja vlasti i obavezuju se da će davati punu podršku izabranom predsjediku opštine Marku Careviću, kao i drugim izabranim javnim funkcionerima. Ujedno, obavezuju se na jedinstveno djelovanje i glasanje u Skupštini Opštine Budva. Potpisnici Sporazuma konstatuju da će sa 11 odborničkih mandata sa kojima raspolaže ova koalicija ponuditi Demokratama koji raspolažu sa 6 mandata konstituisanje vlasti do kraja, iako je vlast u dobroj mjeri već uspostavljena i u formalno-pravnom smislu već funkcioniše. Ova tri politička subjekta imaju potrebnu većinu od 17 odbornika u skupštini i činiće osnovu vlasti, a ostajemo otvoreni za druge političke subjekte koji poštuju principe političkog djelovanja uz odsustvo bilo kakve vrste ucjenjivanja", piše u saopštenju.

Dodaju da su se ovim Sporazumom stekli svi uslovi da se vlast konstituiše i organizuje u najkraćem mogućem roku čime se politička situacija u Budvi iskristalisala i sada više nema prostora za usporavanje rada lokalnih institucija.

"Očekujemo da će se ovim staviti tačka i na krizu u lokalnom parlamentu koja je posledica nepotrebnih političkih prepucavanja i da je pred nama period koji će biti obilježen političkom stabilnošću. Potpisivanjem ovog Sporazuma prestali su da važe svi sporazumi koji je neki od konstituenata DF potpisao sa drugim političkim subjektima i jedini je mjerodavan u političkom djeovanju članica koalicije”, ističu u saopštenju.

Formiranje vlasti, kako dodaju, jedino se može zasnivati na poštovanju izborne volje u kojoj će Demokratski front imati učešće od 64,70 odsto a Demokratska Crna Gora učešće od 35,30 odsto.

“Ovim je stavljen pečat na poštovanje izborne volje građana i garantuje se uspostavljanje i organizovanje vlasti u skladu sa voljom građana. Imajući u vidu na gore navedeno, članice koalicije Demokratskog fronta konstatuju da u potpunosti podržavaju izvještaj o radu predsjednika opštine i organa lokalne uprave, a što je i nesumnljivo utvrđeno voljom građana koji su svoje mišljenje o radu predsjednika opštine iskazali kroz glasanje, dajući podršku od preko 42 % na izborima. U krajnjem, ono što je najvažnije jeste činjenica da je ova koalicija dala najveći doprinos za detronizaciju Demokratske partije socijalista i da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ovaj politički subjekt ostane na margini političkih dešavanja zajedno sa svojim satelitima koji su opustošili i devastirali našu opštinu i državu u svakom smislu”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: