Đukić: Ako Bulatović ne bude sprovodio odluke i zaključke, predložiću skraćenje mandata SO i prijevremene izbore

Međutim, prema njegovim riječima, “ dešavanja poslije sjednice SO pokazuju da predsjednik Opštine nema namjeru da sprovodi zaključke koje je usvojila SO”. Đukić kaže da Bulatović, “iako je priznao propuste u Sekretrijatu za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj predsjednik je ipak odlučio da u prvi plan stavi odbranu svoje političke ličnosti”

6106 pregleda 6 komentar(a)
Đukić, Foto: Privatna arhiva
Đukić, Foto: Privatna arhiva

Poslednja sjednica Skupštine opštine (SO), naročito dešavanja poslije nje, tvrdi predsjednik SO Milan Đukić, “ogolila su sliku, neodgovornog ponašanja pojedinaca iz redova kolašinskog DPS-a”. Time je, saopštio je on, dovedena u pitanje koalicija i lokalna vlast u Kolašinu.

“Takođe, pokazala je i pojedinačnu odgovornost u pojedinim upravnim oblastima i na rukovodećim pozicijama u Opštini. Usvajanjem zaključka SO je obavezala predsjednika Opštine Milosava Bulatovića da “posebnu pažnju posveti” oblasti komunalnih djelatnosti. Zaključak koji sam predložio, a DPS prihvatio, bio je logična posledica evidentnih problema u ovoj oblasti i nedostatka volje da se oni riješe.

Nadležni sekretarijat zaobilazi ranije utvrđene prioritete, ne primjenjuje se odluka o komunalnom redu, selektivan je pristup građanima i investitorima”, podsjeća Đukić.

Međutim, prema njegovim riječima, “ dešavanja poslije sjednice SO pokazuju da predsjednik Opštine nema namjeru da sprovodi zaključke koje je usvojila SO”. Đukić kaže da Bulatović, “iako je priznao propuste u Sekretrijatu za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj predsjednik je ipak odlučio da u prvi plan stavi odbranu svoje političke ličnosti”.

"Odlučio je da u prvi plan stavi odbranu svoje političke ličnost, a ne obaveze propisane zakonom o lokalnoj samoupravi. U izgovor “hoće da me sruše” ne vjeruje više niko u Kolašinu, već građani očekuju da se zasuču rukavi i radi na prioritetnim poslovima tokom ovog ljeta i kratke građevinske sezone. Umjesto toga predsjednik i nadležna sekretarka su se odlučili da novcem građana plaćaju blaćenje mene i moje porodice u njihovim partijskim novinama. Bolje bi bilo da novcem građana postave ležeće policajce, stave u funkciju bazene za vodu, urade trotoar uz krivinu ispod vrtića ili ofarbaju klupe u gradu. Umjesto organizovanog blaćenja bolje je bilo da je predsjednik organizovao Skupštinu TO, koja nije održana već tri godine ili predložio program pripreme turističke sezone kojeg nema ni za ljeto ni za zimu već drugu godinu”, piše u Đukićevom saopštenju.

Ukoliko predsjednik Opštine ne bude sprovodio odluke i zaključke sa sjednica SO, Đukić najavljuje da će predložiti DPS-u skraćenje mandata SO i prijevremene izbore.

“Ako ćemo zapažene rezultate iz prethodne tri godine, zbog moje kritike pojedinih kašnjenja i opstrukcija iz 2021., sada da zamijenimo prizemnim ličnim napadima, onda treba da idemo svako svojim putem. Poslednja dešavanja donijela su to da do kraja mandata nemam više obavezu ni prema kome osim prema građanima Kolašina”, napisao je predsjednik SO.

Odgovorna vlast ne smije dozvoliti, tvrdi on, “da Kolašin bude pod političkim uticajem opsesivno – kompulsivnih postupanja i neodgovornih osoba kojima mržnja “zamagljuje pogled u budućnost”. Prema Đukićevim riječima, “ na razvoj i prioritetne poslove ne smiju uticati oni koje nemaju kapacitet da rukovode pojedinim sekretarijatima”.

“Za razliku od njih, ja, poslije isteka mandata, neću “bježati” za Podgoricu, već ću, kao i do sada, ostati da se borim za bolji Kolašin, bio u politici ili ne. Očigledno je da DPS nema kontrolu nad neodgovornim pojednicima u Kolašinu i da će to ostaviti posledice za budući period. Predsjednik Opštine će morati da prestane da izbjegava odgovornost i zamijeni pojedine “trule daske” dok još nije kasno. U međuvremenu, on, pojedini saradnici i branioci njegovog “lika i djela” treba da prestanu da se kriju iza naručenih i preplaćenih saopštenja kojima prave štetu samo sebi i svojoj partij”, poručio je Đukić.

Bonus video: