Klub poslanika DPS: Selektivnim skidanjem imuniteta parlamentarna većina pokazala neprincipijelnost

"Apsolutno smo uvjereni da će poslanik Ivanović pred pravosudnim organima potvrditi svoju nevinost"

13046 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) u Administrativnom odboru glasanjem za skidanje imuniteta Petru Ivanoviću, su pokazali principijelan odnos prema ovom pitanju i potvrdili da naš Klub neće nikada biti prepreka za sprovođenje krivičnog postupka protiv bilo kog poslanika, saopšteno je iz DPS-a.

Apelovali su na sve učesnike u javnom životu, da se poštuje pretpostavka nevinosti kao osnov za sprovođenje fer i pravičnog suđenja.

"Apsolutno smo uvjereni da će poslanik Ivanović pred pravosudnim organima potvrditi svoju nevinost. Sa druge strane, danas je demonstriran nastavak licemjernog ponašanja naših kolega iz vladajuće većine, koje su glasale samo za skidanje imunineta poslaniku Ivanoviću, dok su bili protiv skidanja imuniteta u slučajevima kada se radilo o njihovim poslanicima", saopšteno je iz DPS-a.

Ističu da "ovakvo licemjerje, različito postupanje u istovjetnim okolnostima, taktiziranje i bježanje od pravde", su najbolji pokazatelj kako u politici stranaka parlamentarne većine "ne postoji principijelnost i vrijednosti koje zastupaju, nego su one uvijek pitanje oportunizma i sramnog kalkulisanja".

"Današnjim glasanjem takođe se pokazalo ko ima strah od pravosudnih organa i krivičnog postupka. Jer ko je siguran da u svom postupanju nije bilo elemenata za krivično gonjenje i krivičnopravnu odgovornost, sigurno se ne bi sakrio iza imuniteta, kako su to danas uradili poslanici parlamentarne većine. Toliko o vladavini prava i principijelnosti u postupanju", zaključuje se u saopštenju Kluba poslanika DPS

Bonus video: