"nASTAVITI SA REZULTATIMA NA SVIM POLJIMA"

Bečić se sastao sa Varheljijem tokom posjete Briselu

Varhelji je, kako je saopšteno, poručio da je "Crna Gora pokazala da je zemlja sa najreprezentativnijim rezultatima, te da je kao takva odličan primjer za Evropsku Uniju, koja treba da respektuje rezultate i ubrza proces proširenja"

4202 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se tokom radne posjete Briselu sa komesarom za proširenje, Oliverom Varheljijem.

Razgovarajući o aktuelnim zbivanjima na političkoj sceni u Crnoj Gori, sagovornici su se, kako je saopšteno iz Skupštine, usaglasili da je potrebno nastaviti sa postizanjem značajnih rezultata na svim poljima, koji će u najkraćem roku obezbjediti Crnoj Gori ulazak u Evropsku uniju.

Varhelji je, kako se navodi, kazao da redovno prati sva dešavanja Skupštine Crne Gore i ukazao na važnost izbora članova savjeta RTCG, usvajanje tužilačkih zakona kao i usvajanje Rezoluciju o Srebrenici naglašivši da posebno cijeni podršku javnosti koja je bila jedinstvena i potvrdio da "u ovom slučaju nema kolektivne kazne, a pojedinci koji su to učinili moraju odgovarati, i to ne samo za zločine u Srebrenici, već i šire".

Bečić je istakao da je podrška građana Crne Gore za ulazak u Evropsku uniju ogromna, da iznosi 80 odsto, te da je spoljna politika države u potpunosti usklađena sa njenom politikom, što dodatno olakšava proces pridruživanja.

Varhelji je, kako je saopšteno, poručio da je "Crna Gora pokazala da je zemlja sa najreprezentativnijim rezultatima, te da je kao takva odličan primjer za Evropsku Uniju, koja treba da respektuje rezultate i ubrza proces proširenja".

Takođe, istakao je spremnost EU da radi sa Crnom Gorom na polju postizanja najboljih rezultata i naglasio da su zemlje članice pokazale volju za pristupanje Evropskoj uniji.

Sastanku je, pored članova delegacije predsjednika Skupštine, prisustvovala i otpravnica poslova misije Jela Vuletić Manthou.

Preporučujemo za Vas