SDP Tivat: Osuđujemo pokušaje miješanja u izbor direktora radija, ispitati navode Popadića

"Jako cijenimo i uvažavamo rad gospodina Popadića, njegovu profesionalnost i nepristrasnost kojoj smo svjedočili kao vlast, opozicija, a i sada u funkciji manjinske podrške lokalnoj vlasti"

3042 pregleda 8 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković

Najoštrije osuđujemo pokušaje miješanja u proces izbora direktora javnog emitera Radio Tivat i pokušaje uticaja na kandidature zainteresovanih strana, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokratske partije (SDP) Tivat.

Oni su dodali da pozivaju nadležne organe da uzmu izjave uključenih aktera i ispitaju navode aktuelnog direktora lokalnog javnog servisa Radio Tivat Dragana Popadića i "preduzmu neophodne radnje u slučaju zloupotrebe službenog položaja od strane predsjednika Opštine Tivat, neprimjerenog uticaja na javni servis i uticaja na njegovu kandidaturu".

Popadić je danas objavio da se nakon 21 godine na čelu tog medija, neće kandidovati za novi direktorski mandat i naglasio da je takva njegova odluka rezultat političkih pritisaka koje na njega navodno vrši aktuelna tivatska lokalna vlast koalicije građanskih partija Narod Pobjeđuje- Bokeški Forum- "Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat".

Povezani članci

09. Jul 2021.

Popadić: Ja bih još, ali mi političari ne daju

"Pozivano Savjet Radio Tivta da ukoliko se utvrdi da su navodi tačni poništi konkurs i omogući svim zainteresovanim stranama učešće u novom konkursu koji mora biti transparentan i lišen bilo čijeg političkog uticaja. Jako cijenimo i uvažavamo rad gospodina Popadića, njegovu profesionalnost i nepristrasnost kojoj smo svjedočili kao vlast, opozicija, a i sada u funkciji manjinske podrške lokalnoj vlasti", ističe se u saopštenju SDP Tivat.

Oni su kazali da neće podržavati ni jednu vlast koja vrši neprimjeren uticaj na javni servis i koja pokušava da se revanšistički obračuna sa kadrovima prethodne vlasti, bez obzira na stručnost i kvalitet rada.

"Taj revanšizam smo osjetili 2016. godine na svojoj koži i borićemo se za to da se takav tretman dobrih i posvećenih kadrova u javnoj upravi nikada ne ponovi", piše u saopštenju SDP Tivat.

Oni su poručili da se zaposleni i menadžment javnih ustanova i preduzeća ne smjenjuju političkim pritiskom i smicalicama nego zakonskim postupcima samo onda kada se pokaže da za te smjene postoji pravni osnov.

"Ni u kom slučaju nećemo dozvoliti politizaciju javnog servisa dok god to zavisi od nas", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: