Tatar: Šansa da na Cetinju zaigramo fudbal na terenu dostojnom elementarnim standardima u Evropi

"Posebnu emociju kod mene je izazvalo to što znam da će neke nove generacije, cetinjska djeca, dobiti prave uslove u kojima će praviti prve fudbalske korake. Uslove dostojne da iz njih izniknu novi asovi crnogorskog sporta"
71 pregleda 14 komentar(a)
Vladan Tatar, Foto: DPS Cetinje
Vladan Tatar, Foto: DPS Cetinje
Ažurirano: 18.11.2017. 11:07h

Od dana kad sam odradio prvi trening u podmlatku "Lovćena", sve do danas, prošle su decenije. Sa njima i stotine zvaničnih utakmica koje sam odigrao u dresu tog kluba. Za sve to vrijeme, mnogo toga se promijenilo - tek na Obilića poljani vrijeme kao da je bilo stalo. Nije bilo tako davno kad smo se presvlačili u bivšoj kasarni, kad su utakmice prekidane jer se teren i po najmanjoj kiši pretvarao u veliku lokvu, saopštio je danas Vladan Tatar, kandidat za odbornika liste"Cetinje pobjeđuje – DPS – Milo Đukanović".

On je to saopštio povodom jučerašnjeg postavljanja kamena temeljca za fudbalski stadion na Cetinju.

"Zbog toga sam početak radova na stadionu doživio izrazito emotivno, moguće i znatno emotivnije od većine sugrađana. Ne zato što ćemo ja, ili neko od mojih sadašnjih saigrača, imati šansu da konačno na Cetinju zaigramo fudbal na terenu dostojnom nečega što se u Evropi podrazumijeva elementarnim standardima. Posebnu emociju kod mene je izazvalo to što znam da će neke nove generacije, cetinjska djeca, dobiti prave uslove u kojima će praviti prve fudbalske korake. Uslove dostojne da iz njih izniknu novi asovi crnogorskog sporta. A sa uslovima, doći će i ono o čemu sportski radnici Cetinja godinama govore. Stadion koji nudi elementarne uslove, koji nudi večernje termine, bez sumnje će postati odlučujuća komponenta kako bi Cetinje postalo pravi centar ljetnjih priprema - ne samo naših, već i fudbalskih ekipa iz regije", istakao je Tatar.

Po njegovim riječima, za Cetinjane će posbeno biti lijep da prisustvuju i utakmicama crnogorske reprezentacije u svom gradu.

"Iza mene je mnogo iskustva u fudbalu - i gore navedeno razmišljanje upravo je plod tog iskustva. Dugo sam u susjednim gradovima i državama gledao djecu koja treniraju u uslovima dostojnim fudbala XXI vijeka, jednako dugo sam na pripremama boravio u centrima koji su zaživjeli upravo zahvaljujući fudbalskim terenima. Baš zato - jedan sam od onih koji vjeruju da će ovaj projekat Cetinju donijeti veliku i višestruku korist", zaključio je Tatar,

Bonus video: