ASK: Krapović prekršio zakon, zastupao grad i privatnu firmu

Predsjednik Opštine obavijestio Agenciju da je nakon imenovanja sva ovlašćenja u firmi prebacio na Ivana Krapovića
324 pregleda 19 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Zoran Đurić
Dragan Krapović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.11.2017. 07:34h

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović prekršio zakon jer je istovremeno bio ovlašćeni zastupnik u budvanskoj firmi “Horošo”.

On je pisanim putem Agenciji kazao da je za predsjednika Opštine izabran 29. decembra na sjednici Skupštine opštine Budva, a da su 24. januara osnivači “Horošoa” donijeli odluku o imenovanju Ivana Krapovića za izvršnog direktora. Kako je pojasnio, istom odlukom je propisano da Ivan Krapović vrši poslove zastupanja “Horošoa”.

Iako je predsjednik Opštine istakao da je u svemu postupio u skladu sa zakonom, iz Agencije insistiraju da je prekršen Zakon o sprečavanju korupcije.

“Navedeni akt ne odnosi se na promjenu zastupničkih ovlašćenja Dragana Krapovića u provrednom društvu 'Horošo'”, navodi se u odluci i ističe da je on suvlasnik firme.

Agencija je, takođe, utvrdila da je odbornik Demokratskog fronta (DF) u Skupštini opštine Nikšić Marko Kovačević prekršio zakon, jer u svom izvještaju o prihodima nije prijavio 800 eura koje je dobio od Nove srpske demokratije (Nova).

Navodi se da je Kovačević to potvrdio.

“Dalje je naveo da s obzirom da je nakanda podrazumijevala osnovne troškove za obavljanje obaveza koje je ugovorom preuzeo, to ih nije doživljavao kao lični prihod”, piše u odluci.

Novac od Nove srpske demokratije nije prijavio ni član Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Milivoje Krgović, saopštili su iz Agencije.

“Krgović je u bitnom naveo da je tačno da je od Nove primio iznos od 10.840 eura, a da je u godišnjem izvještaju naveo iznos od 7.560 eura, te da je do razlike u prijavljivanju došlo zbog tehničke greške lica koje mu je popunjavalo obrazac”, stoji u odluci.

On je, kako se navodi, kazao da nije imao namjeru da prikaže netačne podatke.

Bonus video: