Rajzing Rajnke: Spremni smo da radimo na produbljivanju saradnje Kotora i SAD

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić je kazao da će Opština Kotor uvijek biti konstruktivan i ozbiljan partner s posebnom namjerom da olakša sve administrativne i organizacione barijere kako bi se saradnja odvijala brzo i nesmetano

3570 pregleda 6 komentar(a)
Rajnke i Jokić, Foto: Skupština Crne Gore
Rajnke i Jokić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke i ambasadora Slovenije u Crnoj Gori, Gregora Preskera, saopšteno je iz Opštine Kotor.

U saopštenju se navodi da su Jokić i Rajzing Rajnke razgovarali o perspektivi ekonomskog razvoja, razvoja turizma, posebno nakon pandemije koronavirusa.

"Spremni smo da radimo na produbljivanju saradnje Kotora i SAD na polju turizma, kulture, razmjene ideja, projekata i ljudi", kazala je Rajnke.

U saopštenju se dodaje da je ona izrazila otvorenost ambasade da podrži projekte vezane za kulturu, obrazovanje i razvoj civilnog društva.

Jokić je kazao da će Opština Kotor uvijek biti konstruktivan i ozbiljan partner s posebnom namjerom da olakša sve administrativne i organizacione barijere kako bi se saradnja odvijala brzo i nesmetano.

Iz Opštine Kotor su kazali da su Jokić i Presker "spomenuli dugogodišnje dobre odnose između Slovenije i Crne Gore i izrazili uvjerenje da će se isti nastaviti i u budućnosti".

"Drago mi je što je KotorArt bio povod i prilika da se sretnemo i razmijenimo mišljenja o kulturi i tradiciji koja spaja naše dvije države, posebno iz razloga postojanja zajednice Slovena koja u Kotoru i Crnoj Gori", kazao je Presker.

Presker i Jokić
Presker i Jokićfoto: Skupština Crne Gore

U saopštenju se dodaje da je on iskazao zadovoljstvo brojem turista koje je sreo obilazeći Kotor jer kako kaže "prošlogodišnja slika Kotora, posebno ako se uzme u obzir da je to grad koji počiva na turizmu, nije bila nimalo prijatna".

"Presker i Jokić su izrazili interesovanje za saradnju u privredi između Slovenije i Crne Gore, te su razmatrali i mogućnosti organizovanja kulturnih događaja i manifestacija", piše u saopštenju.

Iz Opštine Kotor su kazali da je Jokić "izrazio zadovoljstvo što su se susreli i kazao da mu je izuzetna čast što dobri i prijateljski odnosi sa Slovenijom mogu rezultirati saradnjom u više oblasti u narednom periodu".

Bonus video: