Abazović: Za razliku od prethodne, ova Vlada posebno brine o Ulcinju

"Posebno me raduje što su Ulcinj i Velika plaža ove sezone turistički hit na Balkanu, navodeći da sezona prevazilazi sva moguća očekivanja", rekao je Abazović

19557 pregleda 23 reakcija 27 komentar(a)
Abazović (desno), Foto: Vlada Crne Gore
Abazović (desno), Foto: Vlada Crne Gore

Za razliku od prethodne, ova Vlada posebno brine o Ulcinju, kao gradu sa izuzetnim prirodnim i ekonomskim potencijalom, saopštio je Dritan Abazopvić, potpredsjednik Vlade Crne Gore.

Iz Vlade je saopšteno da se Abazović u okviru službene posjete Albaniji, sastao sa predstavnicima Udruženja Ulcinjana u Draču.

On je kazao i da je Skupština Crne Gore usvojila predlog da imovina na Valdanosu bude vraćena starim vlasnicima i da su u kratkom vremenskom periodu sanirane posljedice erozija tla na Adi Bojani.

"Posebno me raduje što su Ulcinj i Velika plaža ove sezone turistički hit na Balkanu, navodeći da sezona prevazilazi sva moguća očekivanja", rekao je Abazović.

U saopštenju se dodaje da je Abazović sagovornike upoznao sa aktuelnim političkim procesima u Crnoj Gori.

"Crna Gora nakon prve demokratske smjene vlasti u svojoj istoriji i punopravnog članstva u NATO, želi svoju budućnost vidjeti u Evropskoj uniji", istakao je Abazović.

Dritan Abazović, Udruženje Ulcinjana u Draču
foto: Vlada Crne Gore

On je govoreći o odnosima Crne Gore i Albanije naveo da su dobri i prijateljski, i istakao je važnost dobre regionalne povezanosti, saradnje i promovisanja mira i tolerancije za razvoj Zapadnog Balkana.

Dritan Abazović, Udruženje Ulcinjana u Draču
foto: Vlada Crne Gore

"Abazović je predstavnike Udruženja Ulcinjana u Draču upoznao sa infrastrukturnim projektima o kojima je razgovarao sa zvaničnicima Albanije, a koji bi trebalo da povežu Albaniju i Crnu Goru kao dvije prepoznate turističke destinacije na Jadranskom moru", piše u saopštenju Vlade.

Dritan Abazović, Udruženje Ulcinjana u Draču
foto: Vlada Crne Gore

Iz Vlade su saopštili da su predstavnici Udruženja Ulcinjana u Draču "iskazali zahvalnost zbog susreta sa Abazovićem, pozdravljajući spremnost Vlade da se sa posebnim senzibilitetom posveti Ulcinju i njegovim prirodnim i ekonomskim potencijalima".

Bonus video: