DPS Bar: U MZ Stari Bar uloženo Budžetom planiranih 100.000 eura za 2017. godinu

"Kao dva prioriteta za naredni period je sanacija kaldrme koja će promijeniti sliku čaršije i osnivanje Državnog instituta za arheologiju i istraživanje kulturno-istorijskog nasleđa u Starom Baru"
113 pregleda 0 komentar(a)
Stari Bar, Foto: DPS Bar
Stari Bar, Foto: DPS Bar
Ažurirano: 17.11.2017. 12:54h

Opštinski odbor DPS-a Bar u Starom Baru je održao konferenciju za medije na kojoj su govorili koordinator DPS-a za Stari Bar, Branka Nikezić i predjednik Mjesnog odbora DPS-a Dževdet Begzić.

Povod za konferenciju je bio upoznavanje građana ove Mjesne zajednice i građana Bara sa završenim projektima i najava infrastrukturnih projekata koji će se realizovati u toku sledeće godine, kazali su iz OO DPS-a Bar.

"Begzić je kazao da se u poslednje vrijeme na području čitave Mjesne zajednice Stari Bar realizuju investicije zahvaljujući kojima Stari Bar postaje prestižno mjesto za život,te da se izgled ove Mjesne zajednice zadnjih godina drastično izmijenio zahvaljujući investicijama koje su uticale na razvoj Starog Bara. Kao turistička desinacija Stari grad je ucrtan na svim turističim mapama, a svoj doprinos daje i Opštini Bar i Crnoj Gori. Istakao je zadovoljstvo zbog velike posjete inostranih turista Starom Baru, posebno u jesenjim mjesecima kada u obilazak Starog Bara i Starog grada dolaze turisti treće dobi kojima prija mir i tišina koju im Stari Bar pruža. Kao nedostatak je istakao nepostojanje javnog toaleta, za koji se nada da će se riješiti u toku naredne godine kako je to i predviđeno investicionim planom", kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a Bar navode da je predsjednik Mjesnog odbora DPS-a istakao da ne sumnja da će svi projekti koji su planirani za naredni period i biti realizovani zahvaljujući opštinskom rukovodrsvu na čijem čelu si kadrovi njihove Partije, koji čine izvršnu vlast sa koalicionim partnerima.

"U Starom Baru posljednjih dana sanirani su putni pravci u svim djelovima Starog Bara, saniran je potporni zid ispod zaobilaznice, prošireno je skretanje sa magistrale ka Donjem Zaljevu, a završeni su i radovi na rekonstrukciji vodovoda u Donjem Zaljevu. Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji vodovoda u Tombi i izradi projekta za izgradnju “Kuće Maslina” u Starom Baru u kojoj će biti izgrađene i prostorije Mjesne zajednice. Istakao je da se svi projekti realizuju po prioritetima koje je odredio odbor Mjesne zajednice Stari Bar. Kao dva prioriteta za naredni period istakao je sanaciju kaldrme koja će promijeniti sliku čaršije i osnivanje Državnog instituta za arheologiju i istraživanje kulturno-istorijskog nasleđa u Starom Baru", ističe se u saopštenju.

Dalje se kaže da je kooridnator DPS-a za Stari Bar Branka Nikezić, kazala da je od 2016. godine do sada u Stari Bar kapitalnim Budžetom Opštine Bar uloženo planiranih 100.000 eura.

"Istakla je da je Stari Bar na turističkoj mapi Evrope ucrtan kao znamenito mjesto te da ćemo nastojati da ga tako i tretiramo. Izrazila je nadu da će se osnivanjem Državnog instituta za arheologiju realizovati svi planirani projekti u Starom gradu. Kazala je da je revitalizacija Starog grada nešto što nas očekuje, što je prioritet i što će biti zadovoljstvo ne samo za Stari grad nego za Bar i za cijelu Državu. Iskoristila je priliku da pozove sve građane i goste na “Maslinijadu” koja će uskoro biti organizovana u Starom Baru", kaže se na kraju saopštenja OO DPS Bar povodom konferencije za medije.