DPS Bar: Višnjić žalila nad presudom Mladiću, Vlada je utješila direktorskom pozicijom

"Ovakvi potezi, usmjereni na očiglednu indoktrinaciju najmlađih naraštaja, u čemu se Rada Višnjić već dokazala, nažalost, koštaće nas skupo", kazali su iz barskog DPS-a

6049 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Baru ocijenio je da je imenovanje Rade Višnjić za vršioca dužnosti direktora Osnovne škole „Jugoslavija“ sramno, te da je u pitanju "još jedan korak u sunovrat prosvjete".

Javnost je dobro upoznata sa drastičnim ispadima u svim sferama života novoimenovanog 'stručnog' kadra ostrašćene ministarke Bratić. Osobu koja je na društvenim mrežama žalila nad presudom ratnom zločincu Ratku Mladiću, ministarka je utješila direktorskom pozicijom u barskoj osnovnoj školi. Zastrašujuća je činjenica, da u jednoj od najbrojnijih škola u našoj opštini, pritom radi se o osnovnoj školi, gdje se djeci postavljaju temelji za dalji razvoj i napredak, resorno ministarstvo za direktoricu postavi, ni manje ni više, nego takozvanu učiteljicu, koja nema niti profesionalnu, a kamoli moralnu pozadinu da pokrije tako važnu funkciju", saopštili su iz barskog DPS-a.

Neophodno je, kako su kazali, "podsjetiti javnost da je riječ o ''učiteljici' koja je samo nekoliko mjeseci unazad suspendovana sa posla, jer je zloupotrebljavajući svoj položaj, putem Vibera, učenike, maloljetnu djecu pozvala na moleban".

"Ovakvi potezi, usmjereni na očiglednu indoktrinaciju najmlađih naraštaja, u čemu se Rada Višnjić već dokazala, nažalost, koštaće nas skupo. Nedopustiva je manipulacija djecom i njihovo uvođenje u nacionalističke kalupe, i tome se cijela građanska Crna Gora mora oduprijeti. Za ovakav potez, postavljanje osobe ovako skandalozne biografije na čelo vaspitne ustanove, najveću odgovornost snosi URA, jer ministarka Bratić čini temelj ove vlade, sa 4 ministarstva koje pokriva, a ovakvu izvršnu vlast, omogućili su oni koji se sada samo verbalno i licemjerno zgražavaju nad očekivanim potezima 'apostolke šovinizma'," zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

19. Jul 2021.

Dobila otkaz pa se vratila kao v.d. direktora?

Bonus video: