ASK utvrdila da je odbornik DPS kršio zakon: Vulević pokrivao dvije funkcije

Vulević je, kako se navodi u Odluci ASK, tokom usmene rasprave 9.oktobra, izjavio da je u izvještaju o prihodima i imovini za 2016. godinu prijavio da je zaposlen u “Drvoimpex -Milbex- Trade”na mjestu izvršnog direktora, jer je smatrao da obavljanje te funkcije nije nespojivo sa funkcijom odbornika u Skupštini Glavnog grada
262 pregleda 2 komentar(a)
Milan Vulević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Vulević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.11.2017. 07:50h

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je odbornik DPS-a u Skupštini glavnog grada, Milan Vulević, prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer je i nakon isteka zakonom propisanog roka, istovremeno sa javnom funkcijom obavljao i dužnost izvršnog direktora u privrednom društvu “Drvoimpex -Milbex- Trade”.

U odluci ASK se navodi da je Vulević bio dužan da izvrši prenos dužnosti u privrednom društvu “Drvoimpex -Milbex- Trade” , odnosno, da podnese ostavku na odborničku funkciju u zakonskom roku, što nije učinio, već je nastavio da uporedo obavlja obje funkcije. Time je, kako se obrazlaže u odluci koju je potpisao pomoćnik direktora ASK Savo Milašinović, povrijedio zakonske odredbe koje se odnose na ograničenja u vršenju javnih funkcija.

Agencija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Vulevića pred nadležnim sudom.

Vulević je, kako se navodi u Odluci ASK, tokom usmene rasprave 9.oktobra, izjavio da je u izvještaju o prihodima i imovini za 2016. godinu prijavio da je zaposlen u “Drvoimpex -Milbex- Trade”na mjestu izvršnog direktora, jer je smatrao da obavljanje te funkcije nije nespojivo sa funkcijom odbornika u Skupštini Glavnog grada.

U dokumentu se navodi da je Vulević izjavio da je smatrao da se ograničenja odnose samo na akcionarska društva, te da će promjenu direktorskih dužnosti u privrednom društvu “Drvoimpex -Milbex- Trade”, izvršiti kod Centralnog registra privrednih subjekata u roku od 15 dana.

“Uvidom u Centralni registar privrednih subjekata na dan 10. novembar 2017. godine, utvrđeno je da imenovani nije preduzeo radnje kako bi izvršio prenos dužnosti izvršnog direktora u privrednom društvu “Drvoimpex-Milbex-Trade”, navodi se u odluci ASK.

Bonus video: