DPS dolazi da pita o povjerenju Vladi

Raško Konjević pitaće premijera da li svi građani treba da budu taoci njegove želje da ostane u fotelji

10659 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), koji će se vratiti u skupštinske klupe na narednom premijerskom satu, pitaće premijera Zdravka Krivokapića kada će pokrenuti pitanje povjerenja Vladi.

Pitanje će, kako je objavljeno na sajtu Skupštine, postaviti šef Kluba poslanika Danijel Živković: “Kada ćete pokrenuti pitanje povjerenja svojoj Vladi, imajući u vidu da je izgubila povjerenje parlamentarne većine?”.

DPS je od sredine maja bojkotovao rad Skupštine, nezadovoljan, kako su rekli, ponašanjem vladajuće većine.

Posebna sjednica Skupštine posvećena premijerskom satu i poslaničkim pitanjima počeće 23. jula odgovorima na poslanička pitanja nadležnih ministara. Predsjednik Vlade odgovaraće na pitanja kasnije, 29. jula, zbog, kako je objašnjeno iz Skupštine, međunarodnih obaveza, odnosno službene posjete Japanu.

Raško Konjević (SDP) pitaće Krivokapića da li misli da svi građani treba da budu taoci njegove želje da “pošto poto ostane u fotelji premijera” i da li je spreman da sa opozicijom otvori ozbiljan proces saradnje i dijaloga o rješavanju otvorenih pitanja.

Ivan Brajović (SDP) pitaće Krivokapića kako danas, poslije komunikacije sa međunarodnim partnerima i dosadašnjeg iskustva sa partnerima u vlasti vidi svoju poziciju, podsjećajući da je Krivokapić na parlamentarnim izborima bio nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Boris Bogdanović (Mir je naša nacija) pitaće premijera da ocijeni ovogodišnju Ijetnju turističku sezonu, a Miloš Konatar (Crno na bijelo) o planu aktivnosti Vlade u sprovođenju neophodnih reformi na putu ka EU.

Kada se može očekivati rješavanje problema mještana Mojdeža i vodoizvorišta u tom selu, pitanje je koje će postaviti Danijela Đurović (SNP), a Kenanu Strujić Harbić (BS) interesuje dokle je stigla rekonstrukcija puta M-6 Pljevlja - Mihajlovica...

Bonus video: