Jokić: Da nije DPS-a, ne bi bilo ni kamenoloma u Veljoj Gorani

"Što se neko iz Opštine Bar, uprkos pozivu, nije pojavio na sastanku u MKI? Da ste došli i čuli izlaganje koncesionara, kao i objašnjenja usko specijalizovanih osoba za određene oblasti, svako ko želi dobro ovoj državi i njenim građanima bi rekao isto što i ja", navodi Jokić

5003 pregleda 3 komentar(a)
Jokić, Foto: URA
Jokić, Foto: URA

Dok članovi barskog odbora DPS-a pokušavaju da prebace krivicu na novu vlast i da skrenu pažnju sa činjenice da se o kamenolomu u Veljoj Gorani ne bi ni govorilo da Opština Bar i DPS funkcioneri nijesu donosili odluke kakve su donosili, URA za sve o čemu govori i na šta upozorava ima dokaze, saopštila je Ljiljana Jokić ispred Građanskog pokreta URA. Ona je kazala da za priču o kamenolomu funkcioner DPS-a Asim Andrić nije čuo "tek juče". "Dok prozivate URU, koja je odlučila da sasluša sve strane, ja se pitam što se neko iz Opštine Bar, uprkos pozivu, nije pojavio na sastanak u Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI)? Da ste došli na sastanak i čuli izlaganje koncesionara, kao i objašnjenja usko specijalizovanih osoba za određene oblasti, svako ko želi dobro ovoj državi i njenim građanima bi rekao isto što i ja", navodi Jokić u saopštenju. Ona napominje da će investitor poput ovog imati njenu punu podršku za sve dalje zakonite radnje, a da će, ukoliko ne bude radio po zakonu i ukoliko bude ugrožavao životnu sredinu i život mještana, biti prva koja će stati ispred mašina.

Jokić dalje saopštava da će ljudima koji su pažljivo slušali šta je koncesionar govorio i koji su spremni da razgovaraju sa njim, biti jasno da se ovaj kamenolom pravi po najvećim ekološkim standardima. "Ipak, vi se nijeste pojavili na sastanku u MKI, baš kao ni onda kada je to ministarstvo sprovodilo javne rasprave o prijedlogu Plana davanja koncesija, ali i kada je uvrstilo „Velju Goranu“ u Plan davanja koncesije. Predstavnika Opštine Bar nije bilo ni na javnoj raspravi o nacrtu koncesionih akata. Nijeste ni poslali dopis sa primjedbama, kao što ga nijeste imali na javnim raspravama održanim u Baru o Nacrtu PPPN i Nacrtu Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu. Nijeste imali nikakve primjedbe ni u vezi koncesionog prostora „Velja Gorana“ na javnoj raspravi kada je donešen Prostorno urbanistički plan Opštine Bar”, naglašava Jokić. Ističe i da je DPS taj koji je doveo do trenutnog stanja u Veljoj Gorani, te da nema sumnje da će građani znati da procijene ko su licemjeri u ovoj priči. "Vi ste dopustili i podržali da se ovo desi. Sada od istog „perete ruke“, jer želite da zaradite političke poene. Mi u URA ćemo nastaviti da se bavimo činjenicama i da radimo na najboljem rješenju za Crnu Goru i njene građane", zaključuje Jokić.

Bonus video: