Adžić: Izvještaj Stejt dipartmenta vjetar u leđa za borbu protiv korupcije i kriminala

"Spinovi bivšeg režima srušili su se kao kula od karata i utišali galamu koju su proizvodili ne bi li izmakli suočavanje sa pravdom", kazao je potpredsjednik GP URA

5297 pregleda 152 reakcija 24 komentar(a)
Adžić, Foto: URA
Adžić, Foto: URA

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić komentarisao je Izvještaj Stejt dipartmenta za Crnu Goru o globalnoj investicionoj klimi za 2021. godinu.

"Izvještaj američkog Stejt dipartmenta ocijenio je da naše pravosuđe ne odgovara na izazove sa kojima se suočavamo i potvrdio značaj izmjene Zakona o tužilaštvu, te dao vjetar u leđa daljoj borbi protiv korupcije i kriminala. Spinovi bivšeg režima srušili su se kao kula od karata i utišali galamu koju su proizvodili ne bi li izmakli suočavanje sa pravdom", rekao je Adžić.

Izvješaj je, napominje, prepoznao i značaj Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, kao važnu kariku u "raskrinkavanju korupcionaškog sistema, koji je čedo bivšeg režima."

"Borba protiv korupcije ostaje prioritetan izazov za sveukupan razvoj Crne Gore, čime ćemo ujedno i poboljšati decenijski pogoršavanu investicionu klimu. Istovremeno, odlučna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala dovešće do napretka u poglavlju 23 i članstva Crne Gore u EU, kao našeg ključnog spoljnopolitičkog cilja", saopštio je Adžić.

Bonus video: