DPS Tivat: SDP da kaže da li mu je važnija borba za povratak građanskih vrijednosti ili ostanak u foteljama

"Jednom pokušajte da budete odgovorni, da umjesto stalnog upiranja prstom u zamišljene neprijatelje konačno pokažete da imate kredibiliteta i snage da se ponesete onako kako vam ova situacija jasno nalaže"

9614 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je da nema nikakve veze sa aktuelnom lokalnom vlašću u Tivtu, kao ni sa "njihovim hroničnim nagonima da organizuju i podržavaju događaje kojima na najslikovitiji način urušavaju građanski duh Tivta".

Iz DPS Tivat su reagovali na tvrdnje Opštinskog odbora SDP Tivat koji je saopštio da je "dozvolu za humanitarni koncert dao direktor Centra za kulturu koji je kadar bivše DPS-SD vlasti",

"Socijaldemokratskoj partiji poručujemo da ne petljaju DPS u nešto čiji su dio svojom voljom. Dok je DPS u Tivtu vršio vlast, manifestacije nacionalizma nalik sinoćnjoj bile su nezamislive. Dok je DPS u Tivtu bio vlast, bilo je nezamislivo da se regionalni promoteri šovinizma i mržnje uopšte i usude da pomisle kako u toj sredini mogu prikazivati njihove propagandističke filmove", navodi se u reagovanju DPS Tivat.

Dodali su i da nije krivica prethodne vlasti u Tivtu to što je izbor SDP-a da bude "dio lokalne vlasti koja u kontinuitetu urušava građanske vrijednosti, koja kao novo normalno vidi vašarišta, prosrpska okupljanja i posijela".

"Takođe, čudi da ne napadate svoje koalicione partnere sa kojima vršite vlast u našem gradu od kojih su neki prisustvovali jučerašnjem događaju, nego se bavite DPS-om. Jednom pokušajte da budete odgovorni, da umjesto stalnog upiranja prstom u zamišljene neprijatelje konačno pokažete da imate kredibiliteta i snage da se ponesete onako kako vam ova situacija jasno nalaže. Građanska Crna Gora vam je danas rekla sve šta je imala i nijedna digresija, pa ni sumanuto dovođenje u vezu DPS sa sinoćnjim događajem, neće vam pomoći da pobjegnete od odgovornosti. Ovog puta, sve je isključivo na vama. Ili ćete u borbu za povratak građanskih vrijednosti u Tivtu ili ćete ostati u foteljama", zaključuje se u reagovanju DPS Tivat.

Bonus video: