optužili ih za niz malverzacija

DF Budva: Demokrate neće sporazum sa nama jer hoće sa DPS-om

"Gospodinu Krstu Radoviću želimo da osvježimo pamćenje da je nebuloza da za sebe nije zahtijevao funkciju nakon avgustovskih izbora jer je izabran za predsjednika Skupštine Opštine Budva"

9841 pregleda 59 reakcija 59 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Budvanski odbor Demokratskog fronta optužio je Demokrate da neće da potpišu koalicioni sporazum jer im je blizak DPS, te iznijeli niz optužbi na račun Demokrata i njihovih sumnjivih kombinacija sa partijom Mila Djukanovića.

“Opštinski odbor Demorakata Budva odbio je da potpiše koalicioni sporazum sa DF u Budvi iz razloga jer je u članu 6 propisano da se potpisnici obavezuju na potpuno poštovanje izborne volje građana i da neće sarađivati i djelovati u bilo kom obliku sa Demokratskom partijom socijalista koja je najveći krivac za opšte stanje u kojem se nalazi Opština Budva i njeni građani, kao i to da neće sarađivati i praviti neprincipijele dogovore sa drugim partijama koje su u političkom smislu sarađivale i dijele političku i drugu odgovornost sa DPS-om.

Pozivajući se na navodno „odsustvo principa“ u tekstu, pokušali su da zamaskiraju istinu da oni ipak hoće sa DPS-om i jasno je da ne žele da stave potpis na dokument koji garantuje da se ova organizovana kriminalna grupa nikada više neće vratiti na vlast u našem gradu.

Sporazum je garant poštovanja izborne volje građana i sadrži odrednice da se vlast formira na osnovu izbornog rezultata, sa čim Demokrate očigledno imaju problem jer su ih građani na izborima kaznili za loš rad u prethodnom periodu a Demokratski front nagradili za zastupanje interesa građana. To je neumoljiva činjenica koju ne može da ponište saopštenja, lični animoziteti, frustracija, napadi i iskontruisane afere koje dolaze od Demokrata prema gospodinu Careviću.

Gospodinu Krstu Radoviću želimo da osvježimo pamćenje da je nebuloza da za sebe nije zahtijevao funkciju nakon avgustovskih izbora jer je izabran za predsjednika Skupštine Opštine Budva. Po izbornom rezultatu to mjesto je pripadalo izbornoj listi koju je predvodio Marko Carević, ali smo i na taj način željeli da na svoju štetu pružimo ruku Demokratama i damo im šansu da ne budu remetilački faktor vlasti kako su to bili od prvog dana kada je Carević stupio na dužnost. Prije nego se pozove Radović sledeći put na principe neka malo bolje pogleda izborni rezultat jer mu subjektivni doživljaj političke snage nije u korelaciji sa izbornim rezultatom. A što se tiče odsustva principa iz sporazuma, razumijemo da gospodin Radović nije poznat po čitanju materijala pa je preskočio da pročita preambulu sporazuma i član 2 u kojoj se decidno navode principi uspostavljanja i a vršenja vlasti”, navode u budvanskom DF. Kako ističu najvažniji princip u sporazuma jeste da nema koalicije sa DPS-om i sa tim Demokrate imaju problem jer vidimo da se pripremaju za zagrljaj sa OKG.

“To je sve više vidljivo u čestim i srdačnim susretima njihovog lidera sa Milom Đukanovićem, koji se sastaju češće međusobno nego sa članovima svojih porodica. Kada smo već kod principa ironično je da se Demokrate pozivaju na to jer do današnjeg dana nismo čuli niti jedan princip za koji se ova partija zalaže, odnosno kojim jezikom govore, kojim pismom pišu, kojoj crkvi pripadaju, da li je za njih Kosovo sastavni dio Srbije, da li su za NATO i u konačnom da li će praviti koaliciju sa DPS-om u narednom periodu. Što se tiče tvrdnji da su 2019. godine pokazali širinu kada su „ustupili“ mjesto predsjednika opštine, odnosno kada je izvršena rotacija, opet moramo da im osvježimo pamćenje da se ne radi o njihovoj dobroj volji već o izbornom rezultatu i da je tada došlo i do rotacije na mjestu predsjednika skupštine, pa je tako DF prepustio mjesto Demokratama i upravo je gospodin Radović sjeo na mjesto predsjednika skupština. Hvaleći se da ste održali riječ najbolje govori o vama, jer kao da ste se i sami iznendaili zašto je to tako. Držati se date riječi u Crnoj Gori je bilo osnov ponašanja i to niko nije morao ponavljati niti isticati, jer se podrazumijevalo. Nismo zaboravili na koji način je gospodin Krapović molio da bude predsjednik opštine i to da je u skoro pred ponoć otišao kod Carevića kući kako bi ga zamolio da bude prvi predsjednik nakon izbora 2016. godine. Prve dvije godine mandata DF nije povukao niti jedan potez protiv Krapovića ili Demokrata a odmah nakon što je Carević stupio na dužnost krenuli su napadi Demokrata na njega i DF, stvarajući time neodrživu atmosferu krize opstrukcije i političkih sukoba”, navode u DF- u i dodaju:

“Ono što je ako indikativno jeste da Demokrate ponovo nastupaju kao advokati Crnogorske koja je bila izvođač radova za političku korupciju i promjenu izborne volje. Građani su na poslednjih izborima dobro prepoznali ko je izazvao krizu vlasti u prethodnom mandatu kao i to da je Crnogorska djelovala po instrukcijama Demokrata ne bi li smijenili Carevića i DF. Ovaj jeftini politički trik nije prošao kod građana o čemu svjedoči izborni rezultat. Nemojte misliti da su građani slijepi kod očiju i da nisu prokužili ovu duplu igru sa DPS-om koju kako vidimo i dalje igrate.

Kako vidimo sada ste stavljate u odbranu SNP, Prave, Ure i drugih partija za koje kažete da neće da sarađuju sa nama, zaboravljajući da smo sa većinom od njih nastupali zajednički na izborima, pružajući im ruku saradnje jer uvažamo sve što je njihovo časno članstvo uradilo protiv DPS svih ovih 30 godina. Međutim, pojedini predstavnici ovih partija, koji su nakon izbora počeli sa ucjenama zarad lične promocije i fotelja, isključivo vođeni ličnim interesom, su ove partje isključile iz vlasti jer DF niko ne može da ucjenjuje niti uslovljava. To nije pošlo za rukom kriminalnom režimu Mila Đukanovića pa neće ni lovcima na fotelje posle 30.avgusta. Sa žaljenjem konstatujemo da je članstvo ovih partija obmanuto i da im se servira pogrešna slika zbog čega se kao taoci drže u ličnim interesima koje neko želi da ostvari preko njihovih leđa. Navodna zabrinutost Demokrata za ove partije nije ništa drugo nego pokušaj da se iskoriste kao monete za potkusurivanje sa DF-om. Kada pročitamo koliko kukaju za SNP pitamo se zašto i dalje nisu u toj partiji nego su je razbili nakon poraza na kongresu. Ukoliko Demokrate toliko brinu o njima, zašto ih nisu primili na njihovu listu, dali im zagarantovane odborničke mandate kako smo to mi uradili i zašto ih u krajnjem ne prime u vlast sa svoje kvote kao što smo to mi uradili u prethodnom mandatu”, ističu iz DF.

Iz DF su optužili Demokrate za niz malverzacija.

“Kada smo kod sumnjivih investitora, protokola i drugim podmetanjima kojima se bavite, objasnite vi građanima na koji način ste stekli vrijednu imovinu, depozite od blizu milion eura, brojne nekretnine, firme, kako ste ucrtavali i gradili zgrade za prodaju u vrijeme DPS-a, sa kim ste bili u poslovnim odnosima. Objasnite zašto su odbornici DPS, u vrijeme kada su imali apsolutnu vlast, donijeli odluku o razmjerni neurbanizovanog zemljišta za urbanizovano u Bečićima u vrijednosti 1 na prema 1 vašem visokom funkcioneru. Objasnite narodu kako je moguće da je u samom centru grada nikla višespratnica na divlje u vrijeme mandata Krapovića za koju nije plaćen jedan jedini cent komunalija iako za to postoji skupštinska odluka, a da se sa druge strane Demokrate gromoglasno zalažu protiv divlje gradnje. Objasnite građanima po kom je to digitronu moguće da metar kvadratni neurbanizovanog zemljišta u Mažićima vrijedi isto kao metar kvadratni urbanizovanog zemljišta u Bečićima. Po nama to je jedino moguće kada je digitron u rukama organizovane kriminalne grupe zvane DPS sa kojima ste očito davno uspostavili poslovni odnos koji sada želite da krunišete i političkom koalicijom.Brojke su gospodo iz Demokrata neumoljive i odredile su svakome mjeru političke podrške i snage, tako da vam neće proći ponovni pokušaj prekrajanja izborne volje. Kao što vidimo, nepotpisivanjem sporazuma vi ste se između DF i DPS izabrali DPS i neka vam je sa srećom. Dobro je da građani konačno vide vaše „principe“ i da znaju da ste izigrali njihovo povjerenje. Da bi građani u potpunosti bili u prilici da demaskiraju sva vaša podmetanja, javno stavljamo na uvid sporazum koji su članice DF potpisale i obavezale se da nikada i ni u kom slučaju neće sarađivati sa DPS-om, poštujući izbornu volju građana kao osnovno načelo demokratije.Vjerujemo da je posle svega svima u Crnoj Gori jasno da ste vi, a ne gospodin Carević, isključivi krivci za stalno izazivanje krize u Budvi, konstatntno pokušavajući da mijenjate izbornu volju građana baš kako je to radio DPS svih ovih godina. Prema tome, problem je gospodine Radoviću i gospodo Demokrata u vama jer vi hoćete sa DPS-om a mi nikada nećemo. Problem je jer ste vi ista strana iste medalje. Odbijate da potpišete sporazum sa DF jer ste očigledno sklopili tajni pakt sa DPS-om”, zaključuje se u saopštenju DF.

Preporučujemo za Vas