Darmanović: Crna Gora i njene institucije konstantno rade na snaženju temeljnih demokratskih vrijednosti

Darmanović se, kako se navodi, zahvalio ODIHR-u na konstruktivnom stavu u pružanju ekspertske pomoći Crnoj Gori u cilju unaprijeđenja izbornog procesa
1 komentar(a)
Srđan Darmanović, Jan Haukas, Foto: MVP
Srđan Darmanović, Jan Haukas, Foto: MVP
Ažurirano: 15.11.2017. 17:21h

Partnerska saradnja sa institucijama OEBS-a značajna je za jačanje kapaciteta nadležnih institucija Crne Gore, a pogotovo Državne izborne komisije, u cilju dostizanja najviših demokratskih standarda izbornih procesa u najrazvijenijim zemljama Evropske unije.

To je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), ocijenjeno na sastanku crnogorskog ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića sa šefom Kancelarije ODIHR-a u Beču Janom Haukasom.

Darmanović se, kako se navodi, zahvalio ODIHR-u na konstruktivnom stavu u pružanju ekspertske pomoći Crnoj Gori u cilju unaprijeđenja izbornog procesa.

„Istakao je da Crna Gora i njene institucije konstantno rade na snaženju temeljnih demokratskih vrijednosti, koje podrazumijevaju i jačanje izborne legislative. U tom smislu, podsjetio je na opredjeljenje Vlade da nastavi rad na aktivnostima koje vode ka unaprijeđenju ambijenta za implementaciju preporuka ODIHR“, kaže se u saopštenju MVP.

Kako se navodi, crnogorski šef diplomatije podsjetio je da su sve dosadašnje reforme izbornog modela u Crnoj Gori urađene u najtješnjoj saradnji sa međunarodnim institucijama i uz širok konsenzus političkih aktera.

Bonus video: